Retete de supe gustoase. Vrei sa le incerci?

In ziua de astazi, cateva retete de supe gustoase s-ar putea sa te ajute sa diversifici dieta. In special cand te-ai plictisit de aceleasi mancaruri in fiecare zi. Asa ca ce ar fi sa incerci o supa de morcovi sau chiar de usturoi?

Poate ca suna ciudat, dar sunt mai bune decat credeai, garantat! Suntem aici pentru a-ti prezenta aceste de retete de supe mai putin cunoscute. Asa ca schimba un pic meniul si gateste ceva mai interesant, in weekend.

Retete de supe – pe care vrei sa o incerci astazi?

Supa de usturoi

Ingrediente

– 750 grame de usturoi

– 60 ml vin alb demisec

– o ceapa

– ulei vegetal

– un cartof

– o cana de lapte

– 250 ml de smantana/iaurt

– bacon rumenit deasupra (optional)

– sare, piper

Mod de preparare

Se curata tot usturoiul, ceapa si cartoful. Intr-o tigaie mare, pune ulei si lasa-l sa se incinga. Apoi adauga ceapa si usturoiul, dupa 2 minute. Cartoful taiat in cuburi se va adauga si el, la fel si vinul alb. Lasa totul pentru 2-3 minute pe foc, apoi adauga o cana mare de apa. Lasa totul sa fiarba pana cartoful este moale. Dupa aceea, vei adauga ingredientele strecurate, in blender. Acolo vei pune laptele, smantana si condimentele.

Alternativ, poti praji cateva felii de bacon pe care sa le pui deasupra. Fii sigura ca supa ta de usturoi va face furori, fiind delicioasa.

Retete de supe gustoase – care va fi preferata ta?

Supa crema de morcovi

Ingrediente

– aproximativ 500 grame de morcovi

– o ceapa

– 2-3 cartofi medii

– o telina

– 40 grame unt

– un iaurt mic

– sare

– piper

Mod de preparare

Vei curata toate legumele si le vei taia marunt. Ceapa se lasa in bucati mai mari si se va pune la calit cu putin unt. Dupa ce devine aurie, se adauga si restul legumelor si se mai lasa putin. Apoi se va pune apa si se lasa legumele la fiert. Cand sunt moi, se va stinge focul si se lasa la racit. Dupa aceea, vor fi puse in blender, cu iaurtul si se va amesteca bine de tot. Mai poti pune apa daca constati ca este prea densa compozitia. Amesteca totul foarte bine si serveste cu patrunjel proaspat si crutoane.

Daca vei combina morcovii cu anumite alimente sanatoase, vei vedea rapid beneficiile. Apropo de sanatatea ochilor, stiai ca aceasta radacinoasa contine vitamina A din belsug?

De asemenea, ajuta in mentinerea sanatatii pielii, a inimii si a sistemului imunitar. Mai contine vitamine precum B1, B2, B6, C, E…vezi dieta cu morcovi aici >>>

Retete de supe gustoase – nu uita de cartofi!

Supa de cartofi

Ingrediente

– 1/2 kg de cartofi

– un morcov

– o telina

– unt

– ceapa

– usturoi

– bucati de parmezan

Mod de preparare

La fel ca si restul retetelor, primul pas va fi sa pui totul la fiert, dupa ce ai curatat si feliat legumele. Nu uita sa adaugi sare. La final, vei pune putin unt si astepti putin pentru ca legumele sa nu mai fie fierbinti. Dupa aceea, le adaugi incet in blender, impreuna cu zeama, pentru ca supa sa fie vascoasa.

Dupa ce este gata, se serveste cu putin patrunjel si bucatele de parmezan presarate deasupra, o minune de supa crema.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *