Fructe si legume in luna august

Poate si tu vrei sa fii familiarizata cu lista ideala de fructe si legume in luna august, avand in vedere ca acum isi vor face aparitia niste „vedete” ale sezonului.

In acest context, cei de la Huffington Post au realizat un top al celor mai bune fructe si legume ale ultimei luni de vara.
Asadar, ai face bine sa retii ce este indicat sa mananci din belsug, pe final de vara. In special ca unele dintre aceste alimente apar doar in acea perioada a anului.

Si unde mai pui ca fructele si legumele sunt sarace in calorii, dar bogate in nutrienti, asa ca este o adevarata bucurie sa le consumi. Vei stimula procesul de slabire si detoxifiere naturala, iar acest lucru este benefic pentru organismul tau.

Fructe si legume in luna august – ce este indicat sa consumam

1. Prunele. Sa nu cumva sa le omiti, aceste fructe fiind o adevarata binecuvantare pentru trupul tau. Chiar daca nu sunt mereu la fel de tentante precum caisele sau piersicile, ai grija sa le introduci in dieta ta. Ce beneficii au? Ei bine, contin vitamina C, potasiu si fibre, avand doar 45 de calorii la suta de grame. Abunda in antioxidanti, asa ca nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie.

2. Pepenele galben. Alt „desert” natural al sezonului, pe care ar trebui sa il consumi cat mai des. Motivele vorbesc de la sine. Fructul contine vitamina A si C, fiind totodata bogat in flavonoizi, asigurandu-ti un bronz de exceptie. De asemenea, pepenele galben are doar 46 de calorii la suta de grame, fiind perfect pentru cele care vor sa se mentina in forma.

3. Dovlecelul. Din seria de fructe si legume in luna august face parte si acest aliment deosebit, asteptat cu drag. Si nici nu este de mirare. Dovlecelul este forte bogat in vitamine precum: A, C, E si K. Contine si minerale precum potasiul si are doar 29 de calorii la suta de grame. Asa ca nu va feriti sa il consumati mai des, mai ales cand este in sezon. Cel romanesc va avea un gust mai bun, asa ca nu ezitati sa mergeti in piata, pentru a-l procura.

4. Vanata. Alta leguma care ne incanta, iar salata de vinete este fara doar si poate una dintre „piesele de rezistenta” ale verii. In luna august cu siguranta se vor coace si cele romanesti (daca nu mai devreme) asa ca profita. Pune si pentru iarna, daca timpul iti permite. Ce proprietati are vanata? Contine fibre, vitamina B6 si K, retinol, fiind saraca in grasimi si carbohidrati. De asemenea, are doar 24 de calorii la suta de grame.

5. Cocazele. Cum sa lipseasca din seria de fructe si legume in luna august tocmai acestea? Va reamintim ca au vitamina C, K si E, contin potasiu, magneziu si fofsor. Sunt excelente surse de antioxidanti, asa ca nu le omite nici pe acestea. Au doar 63 de calorii la suta de grame.

Fructe si legume in luna august – sfaturi

Profita de vara si consuma cele mai sanatoase alimente. Avand in vedere ca poti gasi cele mai bune fructe si legume in luna august, fii sigura ca iti procuri cele necesare.

Propuneti sa tii o cura de detoxifiere in aceasta perioada, axata pe cele mai sanatoase alimente: fructele si legumele. Probabil ca vei slabi cateva kilograme cu aceasta ocazie, asa ca pregateste-te sa fii in forma si fericita.

 

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *