Dieta de toamna 2021. Doar asa iti vei subtia talia!

Daca si tu vrei sa ai o talie de viespe, s-ar putea sa fie nevoie sa incerci dieta de toamna a anului 2021. De ce spunem ca este regimul anului? Pentru ca te va ajuta sa iti atingi scopul: acela de a imbraca haine cu un numar mai mic!

Nu este niciun secret ca moda retro este in peisaj din nou, asa ca talia evidentiata si articolele cambrate sunt pe podium de cativa ani buni. Desigur ca, atunci cand ai cateva kilograme in plus, s-ar putea ca aceste articole sa nu fie in sifonierul tau, din motive lesne de inteles.

Totusi, aceasta dieta de toamna s-ar putea sa te surprinda intr-un mod placut. De ce? Pentru ca tot ceea ce vom face este sa-ti reamintim care este modul corect de a manca.

Dieta de toamna 2021 – la ce trebuie sa fii atenta?

Este simplu, ceea ce mancam este fundamental pentru silueta noastra. Asa ca atat timp cat vei consuma calorii goale lucrurile nu se vor schimba. Iti va fi din nou foame, vei manca mai mult, iar rezultatele nu vor aparea. Cel putin nu cele favorabile…

Nu poti reduce grasimea abdominala peste noapte, dar poti scadea nivelul corporal de grasimi. Cum? Doar avand grija sa urmezi cateva sfaturi esentiale, declara Melissa Daniels, medic nutritionist din SUA. Potrivit eatthis.com, este imperios necesar sa consumam macronutrienti, proteine si sa evitam mancarurile care provoaca inflamatii. Evident ca ne referim aici la cele semiprocesate sau de tip fast-food. Alimentele care contin zahar, faina alba si grasimi ar trebui evitate, la randul lor.

Trebuie sa consumam proteine, grasimi si carbohidrati in proportii optime pentru metabolism. Dar este indicat sa consumam mai multe proteine si grasimi sanatoase si sa moderam consumul de carbohidrati. In acest mod vom pierde din grasimi, iar talia se va subtia”.

Practic, ar trebui sa consumam 50% proteine, 25% grasimi si 25% carbohidrati.

„Consumati carbohidrati in prima parte a zilei, in acest fel veti avea parte de mai multa energie. Nu avem de gand sa participam la vreun maraton seara, asa ca de ce sa consumam carbohidrati la cina?”, a mai punctat medicul.

Daniels a mai atras atentia asupra faptului ca cine consuma carbohidrati seara ar putea avea probleme cu somnul. Nu este de mirare, avand in vedere ca acestia conduc la un plus de energie.

Dieta de toamna 2021 – fii inteleapta atunci cand concepi meniul!

Asadar, meniul pentru o zi ar trebui sa fie atent selectionat. Evident, in special daca vrei sa slabesti in sezonul rece.

Meniu sanatos 2021

Mic dejun – cereale integrale, lapte sau iaurt, afine, cateva nuci

Gustare – 2 morcovi/ 2 felii de rondele orez cu humus/ o felie de sunca de curcan cu un castravete

Pranz – supa crema de linte, mancare de spanac si peste la gratar/ ciorba de fasole, curcan la cuptor cu orez/ salata de ton cu 2 felii de paine integrala, un iaurt grecesc

Gustare – o cana de lapte vegetal si 1/2 banana/ o mana de migdale si 3 capsune/ un smoothie cu fructe de padure/ ½ avocado cu o felie de paine integrala

Cina – peste la gratar cu broccoli si parmezan/ pui cu legume la cuptor/ salata greceasca

Evident ca nu vei manca din abundenta, opteaza pentru portii reduse si mananca inainte cu 3 ore de culcare. Nu uita sa bei apa, sa faci miscare si sa te bucuri de procesul de a manca sanatos.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *