Motive pentru care NU poti scapa de grasimea viscerala

Grasimea viscerala, adica cea care se depune la nivelul abdomenului, poate fi o reala problema. Pe langa faptul ca multi oameni au o dificultate in a scapa de acele kilograme, acest tip de grasime este si foarte nociv.

Poti crea o predispozitie la diverse boli nocive, atunci cand grasimea viscerala este in exces, asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a manca. Este important sa avem o greutate echilibrata, pentru o viata mai sanatoasa.

Desigur ca poate fi o provocare sa pierzi acea grasime abdominala, dar nu este cazul sa-ti pierzi cumpatul. Exista nenumarate strategii pe care le poti incerca, care includ sportul si includerea unor grasimi sanatoase in dieta. Dar haide sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Motive pentru care nu poti scapa de grasimea viscerala – nu faci sport

Pe langa faptul ca sportul te va ajuta enorm, in special genoflexiunile, planking sau aerobic, dieta va fi litera de lege in aceasta situatie.

Iata ce declara Lisa Richards, nutritionist si autor american: „Carbohidratii rafinati au efecte negative asupra sanatatii si incurajeaza grasimea viscerala. Evitati produsele din faina alba, rafinate si care au trecut prin procese indelungate pana a ajunge la forma finita. Acesti carbohidrati rafinati conduc la oscilatii ale glicemiei si inflamatii, ambele provoaca ingrasarea si degradarea sanatatii. Este cel mai intelept sa consumam produse din faina integrala, care nu a fost rafinata”.

Nu uita sa verifici si lista de ingrediente continute, avertizeaza Richards. Evita produsele care abunda in zahar, sare sau alti aditivi, pentru ca nu te vor ajuta in lupta cu grasimea viscerala. De asemenea, ar fi bine sa introduci in dieta produse cu un continut ridicat de proteine si sa eviti carbohidratii rafinati. Consuma mai des carne de pui, peste, nuci, oua, branza saraca in grasimi, iaurt grecesc, quinoa, linte, branza feta.

Grasimea viscerala – evita stresul!

Conform unui studiu realizat de celebra universitate Yale, grasimea viscerala poate fi cauzata si de stresul in exces. De ce? Pentru ca hormonul numit cortizol se elimina in aceste situatii traumatice, iar acesta poate conduce la un exces de grasime. Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a fi stresata din pricina unor motive care probabil ca nu sunt tocmai importante.

De regula, cei care sufera din pricina depresiei sau a altor afectiuni psihice au o predispozitie in a avea si grasime viscerala.

De asemenea, evitati consumul de alcool in exces, fumatul, consumul de produse bogate in zahar. Desigur ca poate fi vorba si despre o predispozitie genetica, asa ca nu uita sa aplici toate sfaturile de mai sus, in acest caz.

Smoothie care te scapa de grasimea abdominala

Asa ca, inainte de a incepe sa consumi acest smoothie zilnic, pret de o luna, incepe sa-ti schimbi si modul de viata. Mergi mai mult pe jos, fa sport, bea mai multe lichide, mananca fructe si legume proaspete zilnic. Cu siguranta vei remarca o diferenta mai repede decat crezi. Vei da jos acele kilograme neplacute si cu siguranta te vei simti mai bine ca oricand.

Smoothie pentru un abdomen plat

Ai nevoie de:

un castravete mic

o bucata telina apio

6 frunze de menta…iata reteta completa aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *