Sucul de pepene – o adevarata minune pentru sanatate!

Poate ca nu te-ai fi gandit, dar nu doar fructul in sine ci si sucul de pepene este o adevarata minune pentru sanatate si silueta, asa ca ar fi bine sa-l consumi mai des.

Nu de alta, dar te va ajuta sa te cureti, alcalinizezi si mineralizezi din plin! In acest fel, te vei bucura de seria de vitamine B (B1, B2, B3 si B6), calciu, magenziu, fosfor, potasiu si sodiu.

Sucul de pepene contine si licopen, un antioxidant excelent, care te va ajuta sa previi bolile cronice de tot felul. Vorbim despre cancer, virusi, ciuperci si alte afectiuni severe. Iar licopenul ajuta si la prevenirea inflamatiilor si a bolilor specifice, cum ar fi artrita.

Iar asta nu este tot, acest fruct minunat, cu putine calorii si un continut urias de apa te poate ajuta in mult mai multe feluri. Vei vedea imediat cate beneficii extraordinare are.

Sucul de pepene – de ce ar trebui sa-l bei mai des?

Previne bolile de inima. Bogat si in carotenoizi, care ajuta la prevenirea simptomelor de artrita, reumatism, inflamatii etc.

Are efect laxativ. Asa ca este indicat pentru acele persoane care au probleme legate de tranzitul intestinal, constipatie, aciditate.

Trateaza insomniile si durerile de cap. La fel si oboseala, spasmele musculare, ametelile, senzatia de slabiciune, etc.

Imbunatateste vederea. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca are in compozitie betacatoren, care se tranforma in vitamina A. Previne degenerarea maculara, cataracta, etc.

Sarac in calorii. Sucul de pepene sustine procesul de slabire, fiind bogat in apa si fibre, asa ca iti va oferi o senzatie de satietate. Cea mai buna idee atunci cand vrei sa slabesti, asa ca opteaza mai des pentru acest fruct minunat.

Previne infarctul. Licopenul este un antioxidant de exceptie, care poate preveni nenumarate boli se se gaseste in sucul de pepene, asa cum am precizat. Subtiaza vasele de sange, scade tensiunea si previne arteroscleroza. Asa ca ai toate motivele sa bei mai des aceasta bautura grozava.

Sucul de pepene – detoxifiere si iarasi detoxifiere

Asa ca asteapta-te ca metabolismul tau sa functioneze mult mai bine, in timp ce te eliberezi de toate acele toxine care nu fac altceva decat sa ingreuneze capacitatea organismului de a se apara.

Elimina pietrele la rinichi. Actioneaza ca un diuretic, asa ca, daca esti nevoita sa elimini nisipul sau pietrele, nu uita sa apelezi la sucul de pepene. Te va ajuta sa elimini retentia de apa, sindromul premenstrual si alte afectiuni urinare.

Semintele de pepene verde si beneficiile acestora

– sunt o adevarata sursa de vitamine si minerale. Contin omega 6, fier, zinc, proteine, fibre, asa ca efectul lor antioxidant este mare, pot preveni multe boli si afectiuni

– au efect diuretic. Daca te confrunti cu astfel de probleme, este clar ca ai nevoie de semintele de pepene verde. Consumate ca atare, sunt un remediu excelent, in acest sens

– contin licopen. Asadar, daca doresti sa previi un infarct miocardic, de exemplu, este indicat sa le consumi cat mai des…citeste continuarea aici >>>

Sucul de pepene plus o reteta surpriza!

Pe langa sucul de pepene pe care ti-l recomandam si care se prepara foarte simplu, mai avem si alta surpriza. In primul rand, iti spunem ca sucul se prepara simplu, din pepene galben si/sau rosu, in functie de preferinte. Vei pune in storcatorul de fructe ce doresti pentru a obtine un suc de vis.

Dar haide sa vedem cum se prepara si un smoothie magic de pepene:

Ingrediente

  • 2 cani de pepene rosu, fara samburi
  • o cana de pepene galben
  • 1/2 cana de suc de lamaie
  • o felie de pepene portocaliu, de „miere”
  • gheata

Pune totul in blender si amesteca-le pana la omogenizare, vei obtine o bautura excelenta, in special pe timp de vara. Nu uita sa o consumi in zilele calduroare!

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *