Dovlecelul zucchini nu trebuie sa lipseasca din alimentatie! Retete gustoase

Poate ca nu stiai, dar dovlecelul zucchini este o adevarata sursa de sanatate, asa ca ar trebui sa il consumi cat mai des pentru a beneficia de proprietatile sale remarcabile.

Foarte asemanator cu cel traditional romanesc, zucchini si-a castigat renumele datorita proprietatilor sale. Usor de gatit, diafan si foarte gustos, a castigat inimile iubitorilor de legume rapid. Si nu numai, exista nenumarate retete cu dovlecelul zucchini care contin si carne.

Dar astazi este vorba despre proprietatile acestei legume, nu doar despre retete. Este originar din America Centrala, in pofida numelui italian. Poate ca nu stiai, dar acestia se pot consuma si in stare cruda, ca si ciupercile. In acest fel, vei beneficia de toate vitaminele si nutrientii pe care ii contin.

 

Asa ca, inainte de a te apuca sa il gatesti, haide sa aflam cine ar trebui sa consume dovlecelul zucchini, cu precadere:

– ideal in cazul celor care vor sa piarda in greutate. De ce? Pentru ca este foarte sarac in calorii, avand doar 17 calorii la suta de grame. Nu contine grasimi saturate, asa ca cei care au colesterolul marit pot sa il consume fara probleme

– te scapa de constipatie. Asa ca nu cumva sa ii arunci coaja, este bogata in fibre si te va ajuta sa ai un tranzit sanatos. Studiile arata ca dovlecelul zucchini te va tine departe si de cancerul de colon

– indicat in sarcina. Folatii sunt componente celulare foarte importante, care ajuta la diviziunea acestora si pot preveni afectiunile fatului. Ei bine, zucchini contine 24 mg de folati la 100 de grame, tocmai de aceea sunt foarte utili femeilor insarcinate

– contin vitamine si minerale. Mult mai multe decat ai fi crezut. Vorbim de potasiu, fier, mangan, zinc sau fosfor. Ca vitamine, este bine de stiut ca zucchini contine: vitamina A, B-urile si C

 

Dovlecelul zucchini: cum sa prepari o supa crema de senzatie

 

Supa crema de zucchini o sa te lase fara cuvinte, fiind o bunatate. Cum se prepara?

Ingrediente

– 2 dovlecei zucchini
– 1 cartof
– 150 ml smantana
– ceapa
– usturoi
– condimente
– parmezan ras

 

Mod de preparare

Se caleste in ulei ceapa pentru 2 minute, dupa care se adauga usturoiul, zucchini, taiati cubulete si cartoful. Se puna 1 litru de apa si se lasa la fiert pana legumele devin moi. Dupa aceea se adauga smantana, condimentele dorite si se da prin blender. Se adauga la final si parmezanul. Vei ramane uimita de aceasta supa delicioasa si vei constata ca dovlecelul zucchini nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.

Paste cu dovlecelul zucchini

Ingrediente

– 2 dovlecei zucchini
– naut (o conserva)
– legume congelate ( de care vrei)
– condimente
– paste integrale
– ceapa
– usturoi

 

Mod de preparare

Se fierb pastele, in functie de cantitatea pe care o doresti. Se caleste ceapa si usturoiul si se adauga zucchini, taiati cubulete. Se calesc pentru inca un minut si se pune o cana cu apa. Se lasa la fiert pana cand dovlecelul este gata. Intr-o oala cu apa clocotita se oparesc legumele congelate, pentru cateva minute. Dupa aceea, se adauga peste zucchini si se amesteca bine. Se adauga condimentele dorite si nautul, scurs de apa. Se amesteca din nou si se verifica de condimente.

La final se adauga pastele integrale si putin parmezan ras deasupra, daca doresti. Pofta buna!

 

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *