Obiceiuri surprinzatoare care ingrasa. Te-ai fi gandit?

Astazi dorim sa-ti prezentam cateva obiceiuri surprinzatoare care ingrasa, la care probabil ca nu te-ai fi gandit. De multe ori, din dorinta de a face lucrurile cat mai bine tindem sa exageram si chiar actionam in detrimentul nostru, in cele din urma.

Asadar, suntem siguri ca cele cateva obiceiuri surprinzatoare care ingrasa te vor uimi, dar in acelasi timp iti vei da seama unde greseai. Pentru ca tuturor ni se intampla uneori sa nu intelegem de ce nu putem slabi. Mancam sanatos si chiar nu exageram, dar totusi rezultatele sunt departe de a fi favorabile noua. Ce se petrece?

Fie mancam ce nu trebuie, fie nu facem miscare, consumam produse nerecomandate sau nu dormim suficient. Da, toate se leaga intre ele, asa ca nu te mira cand auzi ca somnul este vital pentru un trup zvelt si o sanatate de fier.

In cele ce urmeaza vom detalia ce se petrece mai exact, in astfel de situatii.

Obiceiuri surprinzatoare care ingrasa – mananci prea mult peste?

Poate ca te gandesti ca atunci cand mananci peste sau sushi, automat iti vei pastra silueta in forma. De multe ori suntem tentati sa credem ca doar consumand peste sau alte produse mai sanatoase putem slabi. Dar nu este neaparat adevarat! Cei care consuma peste sau sushi se pot ingrasa, in special ca si acestea contin grasimi din abundenta, dar si mercur. Cel din urma este un metal care, atunci cand se afla in cantitati ridicate in corp, nu face altceva decat sa afecteze sanatatea si sa produca inflamatii, care pot conduce la afectiuni cronice. Evident ca una dintre afectiuni este chiar obezitatea, asa ca nu este de mirare de ce foarte multi americani consumatori de peste, ton si sushi nu sunt nici pe departe intr-o forma fizica de invidiat.

Cauta sa amesteci pestele cu salate verzi, seminte, suc de lamaie, paine integrala, etc. De exemplu, o salata de ton cu porumb, rosii si alte cruditati este o idee mult mai buna decat preparatele japoneze de peste. Nu uita ca somonul si macroul sunt bogate in grasimi, asa ca mananca putin, portiile mari nu vor face altceva decat sa-ti aduca un aport prea mare de calorii, chiar daca sunt preparate sanatoase.

Mananci prea putin? De asemenea, vrem sa te avertizam asupra unui lucru: nu poti slabi daca te infometezi! In acest fel nu vei face altceva decat sa-ti incetinesti metabolismul, bulversat din cauza unui numar prea mic de calorii fata de necesarul zilnic. Ca raspuns, organismul incepe sa se „miste” mult mai lent pentru a nu consuma prea repede numarul scazut de calorii. Evident ca intreg circuitul va duce la un proces de slabire lent. Asa ca este bine sa mananci sanatos, dar sa acoperi un necesar de aproximativ 1600 de calorii ( ne referim la perioadele in care vrei sa slabesti).

Obiceiuri surprinzatoare care ingrasa – dormi suficient?

…sau mai bine zis, ai un somn neregulat? Poate ca te va uimi acest lucru, dar procesele digestive si de ardere a grasimilor sunt influentate de orele de somn. Asa ca, pentru a spori eficacitatea acestora, este nevoie sa dormi in jur de 7 ore pe noapte si sa te duci la culcare la aceeasi ora, in fiecare seara.

Evita produsele cosmetice care miros foarte puternic! Probabil ca nu te-ai fi gandit vreodata, dar acele chimicale care confera mirosurile puternice din produse sunt daunatoare organismului nostru, dau peste cap sistemul hormonal si pot sustine obezitatea. Cauta sa cumperi mai putine astfel de produse care contin ftalati. Din fericire, in ziua de azi exista creme, parfumuri, balsamuri si chiar detergenti care nu au mirosuri.

Mananci doar salate cu cruditati si nu adaugi proteine. Sa consumi o salata la masa de pranz sau la cina poate fi o idee excelenta, atat timp cat adaugi si proteine! Altfel vei fi infometata intreaga zi si vei avea tendinta sa rontai. Nu uita sa adaugi carne, branza, tofu sau ciuperci, pentru o stare de satietate indelungata.

Sari peste mese. Se va intampla exact fenomenul mentionat mai sus- vei manca prea mult la urmatoarea masa. Trebuie sa ai 3 mese pe zi si 2 gustari, indiferent ca tii dieta de slabire sau nu.

Iei prea des medicamente, in special cele impotriva durerilor duc la constipare. Asa ca este indicat sa le iei cat mai rar si doar atunci cand chiar sunt necesare. Este vital sa ai un tranzit intestinal armonios si eficient pentru a slabi si a mentine corpul sanatos si zvelt.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *