Sucul de portocale – este sanatos sau nu?

Sucul de portocale este o adevarata vedeta in filmele americane, fiind nelipsit de la micul dejun. Dar, cat de sanatos este in realitate? Este bine sa il consumam in fiecare dimineata? Este ok si cel cumparat de la magazin? Cat de eficient este atunci cand vorbim despre dieta de slabire?

Ei bine, despre sucul de portocale vom discuta in cele ce urmeaza, asa ca te vei lamuri cu privire la aceste aspecte. In primul rand, vrem sa iti recomandam sa iti prepari chiar tu sucul de citrice acasa. Daca poti si ai posibilitatea cumpara portocale ecologice si stoarce-le chiar tu, atunci cand vrei sa bei un suc proaspat.

Desigur ca poti cumpara suc de portocale, dar fii sigura ca este din localurile unde ti-l prepara pe loc, astfel incat vei sti ca este 100% natural. Cel imbuteliat poate contine tot felul de aditivi ascunsi, plus ca este deja oxidat, fiind preparat de cateva zile, in unele situatii…

Sucul de portocale – ce trebuie sa stii?

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca cei care consuma regulat un pahar de suc de portocale au cu 22% mai putine sanse de a avea un infarct. De asemenea, cei care consuma suc natural de citrice au sansa de a preveni formarea pietrelor la rinichi, conform eatthis.com.

De asemenea, sucul de portocale proaspat are rolul de a reduce inflamatiile din corp, ceea ce nu poate fi decat o veste imbucuratoare, avand in vedere ca acestea pot duce la afectiuni cronice. De asemenea, persoanele obeze care incep sa consume 2 pahare de suc proaspat vor incepe sa diminueze inflamatiile din corp si chiar pot pierde cateva kilograme. In special daca vor renunta si la sucurile carbogazoase, cu aceasta ocazie.

Apropo, sucul de portocale poate deveni aliatul tau si atunci cand vorbim despre prevenirea kilogramelor in plus. Asa ca cei care consuma regulat un suc de portocale la micul dejun sau la gustare previn cu succes ingrasarea. Desigur, este indicat sa renunti la bauturile dulci, fast-food si semipreparate pentru ca rezultatele sa fie si mai bune.

Dieta rapida cu grapefruit – cum se tine?!

Ei bine, tinem sa precizam ca, daca nu ai un storcator de fructe pentru citrice, ar fi cazul sa-ti cumperi unul. Nu de alta, dar in aceste zile vei stoarce multe fructe. Desigur ca poti si cumpara cate un suc natural de grapefruit, dar daca ai ocazia prepara-l chiar tu. Stii sigur ca este 100% natural si proaspat. Si nu iti ia mai mult de 5 minute.

Iar aceste aspecte sunt foarte importante. Apropo, iti poti lua si un storcator manual de citrice pentru birou, asa ca o sa ai parte de suc natural in timp ce lucrezi.

Meniu pentru dieta rapida cu grapefruit…mai multe despre dieta cu citrice aici >>>

Sucul de portocale si colesterolul

Un alt studiu arata ca sucul de portocale poate influenta in bine si colesterolul, asa ca specialistii americani au declarat pentru „Journal of Agricultural and Food Chemistry” ca cei care consuma un pahar de 230 ml de suc pe zi vor remarca o reducere a colesterolului „rau”. Asa ca sucul de citrice are mai multe beneficii decat te-ai fi asteptat, mai mult ca sigur.

De asemenea, sucul de portocale iti poate imbunatati sistemul imunitar, in special datorita continutului ridicat de fibre si vitamina C. Alaturi de kiwi, mango si ananas, portocalele sunt o alegere excelenta pentru cei care vor sa stea departe de bolile specifice sezonului.

4.77/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *