Cafea DALGONA, trendul momentului. Iata ce prepara cei aflati in carantina

Poate ca nu stiai, dar carantina a adus in prim-plan o noua reteta de cafea, denumita Dalgona. Acest trend a prins in toata lumea si nu putini sunt cei care se lauda cu cafelele obtine.

Ce este specific la aceasta cafea Dalgona sau Dalgona Milk? Ei bine, asa cum vei observa este o cafea cu o spuma savuroasa si nemaivazuta. Iti va aminti de „ness-urile” pe care la faceau mamele noastre pe vremuri. Adica cele obtinute din cafea solubila, dupa ce au fost bine amestecate inainte.

Pentru o savoare suplimentara vom folosi lapte de vaca sau vegetal, daca preferi varinata vegetariana/de post. In ambele cazuri va iesi o cafea minunata, asemanatoare cu cele de tip Frappe!

O bautura deosebita, pe care sa o savurezi in aceste zile in care oricum ai mai mult timp liber si parca meriti un rasfat demn de o regina!

Cafea Dalgona sau Dalgon Coffee/ Milk. Cum se prepara?

In primul rand, vei cumpara o cafea solubila calitativa si un lapte (vegetal sau animal). Poti cumpara si zahar brun si scortisoara, pentru un plus de savoare. Zaharul brun este mult mai sanatos decat cel alb, asa ca nu te sfii sa dai o suma putin mai mare de bani, merita efortul.

Asadar, ai nevoie de:

– o lingura de „ness” – cafea solubila

– o lingura de zahar brun

– 150 ml de lapte de la frigider

– cateva cuburi de gheata

– 2 linguri de apa fierbinte

– un praf de scortisoara

Cum se prepara cafeaua Dalgona?

Cu un tel sau un mixer amesteca bine de tot cafeaua, zaharul si apa fierbinte. Vei obtine o spuma super cremoasa si gustoasa in doar cateva minute. Desigur ca, daca vei folosi telul va dura putin mai mult, dar spuma obtinuta te va impresiona, garantat!

Apoi toarna laptele intr-un pahar cu picior inalt si adauga si cateva cuburi de gheata.

Nu mai ramane decat sa adaugi spuma de ness deasupra laptelui si sa amesteci un pic. Desigur ca va avea o compozitie vascoasa, dar foarte interesanta si gustoasa. Poti presara si putina scortisoara deasupra.

Cafea Dalgona – nu degeaba este la moda

Vei observa ca aceasta cafea este super delicioasa si interesanta. Iti va aduce aminte si de anii 90′ si vestitele sale ness-uri. Asa ca efectul va fi accentuat si de aceste amintiri placute.

Aceasta bautura este originara din Asia, unde actorul Jung Il-woo a savurat-o si astfel bautura a devenit faimoasa in Coreea de Sud, tara sa de origine. Se pare ca actorul a gustat interesanta cafea pentru prima oara in Macao, regiune autonoma din China.

De atunci, totul a devenit viral, iar cafeauna Dalgona a facut furori in mass-media. Bucura-te de o cafea super gustoasa chiar la tine acasa!

Smoothie cu cafea si banane. Absolut fabulos, asa ca incearca-l primul. Iar ingredientele sunt sanatoase si usor de procurat.

Smoothie cu cafea – ce fructe sa alegi?

Ai nevoie de:

    o canita de cafea rece sau la temperatura camerei (oricum nu fierbinte)

    o banana

    un praf de scortisoara…vezi continuarea aici >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *