Vitamina D poate preveni infectarea cu Coronavirus? Ce spun specialistii irlandezi

Vitamina D poate preveni infectarea cu Coronavirus, este concluzia la care au ajuns recent specialistii din Irlanda. Ba mai mult decat atat, ii poate ajuta si pe cei infectati deja. In sensul ca poate atenua simptomele si chiar ameliora temuta boala.

Dupa cum stii deja, vitamina D oricum este una dintre cele mai importante din organism. Iar daca nu prea ne expunem la soare, s-ar putea sa fie o problema. In special in ultima vreme cand nu prea am mai vazut razele soarelui, din motivele pe care le cunoasteti deja.

Asadar, vitamina D poate ajuta enorm sistemul imunitar care va lupta mult mai bine cu potentialele boli si afectiuni. Vitamina in cauza te va ajuta sa previi si problemele respiratorii. Asa ca poate fi de mare ajutor in aceasta perioada.

Vitamina D si Coronavirus – previne infectiile respiratorii

Se pare ca adultii care iau regulat suplimente de vitamina D sub indrumarea doctorului au un organism mult mai puternic. Asa ca tusea, problemele respiratorii precum si racelile in general vor fi prevenite cu succes. Aproape 50% dintre cei care iau astfel de suplimente de vitamina D reusesc sa ramana sanatosi. Asa ne explica Rise Anne Kenny, profesor care investigheaza acest virus, din cadrul TILDA, Irlanda.

Asa ca ai nevoie de 10-15 minute la soare, in fiecare zi. In acest mod, organismul isi poate lua singur doza de vitamina D in mod natural. Asa ca atunci cand vezi soarele pe cer, iesi si pe balcon pret de 30 de minute, pentru a te bucura de o baie de soare.

Ia-ti o carte si un scaun si bucura-te de soare, ca si cand ai petrece o zi minunata in aer liber. Dupa cum stii, multi oameni sufera din pricina lipsei de vitaminei D.

Mai multe studii in domeniu au aratat ca exista o legatura intre procesul de reproducere si vitamina D. Se pare ca nivelul acestei vitamine poate modifica ovulatia in cazul femeilor si poate influenta calitatea spermei. Nivelul scazut al hormonilor a fost asociat si cu sindromul polichistic, asa ca fii atenta. Mergi la medic regulat, pentru a sti cum stau lucrurile.

Asadar, conform cercetatorilor, se pare ca femeile care aveau o concentratie mai mare de vitamina D in organism au avut o usurinta mai mare in a ramane gravide…totul despre vitamina D si reproducere aici >>>

Vitamina D si Coronavirus – nu neglija aceasta deficienta!

Pentru ca cercetatorii irlandezi au ajuns la concluzia ca majoritatea oamenilor au deficienta de vitamina D in special in sezonul rece. Asa ca acest aspect ar putea afecta sanatatea mai mult decat ti-ai fi inchipuit. Iar concluzia specialistilor este ca pana si virusul care ne face zile negre ar putea fi prevenit sau atenuat.

Asa ca mananca mai des peste, oua, cereale si chiar tofu pentru ca acestea contin vitamina D din belsug. Iar daca mai iei si suplimente, mai ales iarna, lucrurile vor sta si mai bine.

Dr. Daniel McCartney, un specialist in nutritie de la Dublin sustine ca „daca vei suplimenta dieta zilnica cu 20-50 mg de vitamina D ar putea fi o metoda super eficienta de a preveni Coronavirus sau Covid-19”. Desigur ca este o teorie, dar medicii au observat de mult timp ca vitamina D are un efect magic asupra imunitatii.

Vitamina D si izolarea

Evident ca in aceasta perioada organismul este privat de soare, avand in vedere ca nu prea iesim din casa. Desigur ca acest aspect va afecta imunitatea si sanatatea. Tocmai de aceea ar trebui sa ne asiguram ca dieta noastra zilnica asigura necesarul de vitamina D.

De asemenea, nu rata niciun moment cand soarele este pe cer pentru a da o fuga pana la supermarket sau pentru a iesi repede la o cafea Dalgona, chiar pe balcon. Nu te lasa deprimata de aceste situatii si alege sa ramai optimista.

Va trece si aceasta situatie de criza, iar atunci te vei putea bucura din nou de soare, iesiri, excursii, prieteni, etc. Dar pana atunci nu uita de suplimentele de vitamina D.

5/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *