6 sfaturi pentru o piele catifelata indiferent de sezon

Pielea catifelata, luminoasa si elastica reprezinta idealul oricărei femei. Indiferent de varsta, un ten stralucitor si neted intinereste chipul si confera un farmec discret. De aceea, specialistii in estetica au cateva sfaturi importante pentru toate femeile care doresc sa aiba pielea catifelata si luminoasa, indiferent de sezon. Iata cateva sfaturi de la medicii dermatologi.

  1.   Stabileste o rutina de curatare a fetei

Curatearea corecta a fetei este primul pas catre o piele catifelata si stralucitoare. Indiferent daca porti sau nu machiaj peste zi, tenul aduna impuritati si murdarie, astfel ca este nevoie de o curatare in profunzime in fiecare seara, inainte de culcare. Apa nu este de ajuns, iar sapunul nu este recomandat, din cauza ca are in componenta sulfati si alte substante care agreseaza si usuca pielea. Cele mai recomandate produse pentru rutina de curatare sunt demachiantul bifazic, pe baza de ulei si apa, pentru a indeparta inclusiv machiajul rezistent la apa, urmat de apa micelara si de un gel de curatare. Acestea vor indeparta cu succes machiajul, murdaria si transpiratia si vor lasa tenul curat, pregatit pentru pasul al doilea: hidratarea.

  2.   Foloseste exfolianti chimici

Atunci cand vine vorba despre exfoliere, multe femei folosesc scruburi abrazive. Dermatologii avertizeaza ca acest tip de exfoliere este prea agresiv pentru ten, deoarece ataca bariera naturala de protectie a pielii. In aceeasi categorie intra si periile abrazive cu ajutorul carora se realizeaza exfolierea mecanica a pielii. In schimb, specialistii recomanda exfolierea chimica. Aceasta se realizeaza cu produse pe baza de acizi alfa hidroxilati AHA (acid glicolic, acid mandelic sau acid azelaic) si acizi beta hidroxilati BHA (acid salicilic) care desfac practic legaturile dintre celulele moarte de la suprafata pielii, facandu-le mai usor de indepartat.

3.  Include retinoizi in rutina ta de frumusete

Pielea este formata din straturi de celule. Atunci cand o exfoliezi, indepartezi celulele mai batrane de la suprafata, lasandu-le la vedere pe cele mai tinere din straturile mai adanci. Produsele care contin retinoizi, adica derivati ai vitaminei A, incurajeaza acest proces de regenerare a pielii dinspre interior spre exterior. De aceea, este util sa incluzi in rutina ta de infrumusetare produse care au in compozitie, pe langa acizi AHA, si retinol.

4.   Alege produse hidratante pentru ten

Pasul cel mai important, dupa curatarea si exfolierea pielii, este hidratarea. In absenta acesteia, pielea are un aspect tern, lipsit de stralucire. Cele mai recomandate ingrediente pentru cremele hidratante sunt acidul hialuronic si glicerina. Cauta produse care contin aceste doua ingrediente sau seruri pe baza de acid hialuronic, pe care le poti aplica pe tenul putin umezit. Dermatologii recomanda si cremele pe baza de ceramide, care sunt produse in mod natural in piele si au un rol important in pastrarea hidratarii.

5.  Maseaza pielea frecvent

Masajul, atat facial cat si corporal, este ideal pentru a mentine pielea sanatoasa, hidratata si catifelata. Miscarile de masaj, combinate cu uleiurile speciale, stimuleaza circulatia sangvina de la nivelul capilarelor care oxigeneaza pielea si o mentin astfel in forma. Poti folosi uleiuri de masaj de portocale sau trandafiri si unturi de corp cu vanilie, de la Herbagen. Alege aroma care-ti place si lasa-te rafatata de un masaj relaxant.

6.  Foloseste intotdeauna crema cu factor de protectie

Indiferent de anotimp, este important sa te protejezi de actiunea razelor UV. Acestea ataca bariera de protectie a pielii, au o actiune nociva asupra tenului si duc in timp la aparitia ridurilor si a petelor solare. Foloseste creme cu factor ridicat de protectie de fiecare data cand te expui la soare si reinnoieste stratul de crema daca petreci mai mult timp in aer liber.

Tenul catifelat si stralucitor poate fi obtinut cu ajutorul unei rutine corecte de ingrijire a pielii. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi produsele de curatare si de exfoliere potrivite pentru tine si sa nu uiti sa-ti hidratezi mereu pielea. 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *