De ce sa bei bere? Pentru ca iti ia durerea cu mana!

In caz ca voiai un raspuns bun la intrebarea de ce sa bei bere, s-ar putea sa avem o surpriza foarte placuta pentru tine. Nu de alta, dar recent studiile au aratat ca berea poate fi un analgezic comparabil cu paracetamolul. Cu alte cuvinte, este cat se poate de eficienta, asa ca uneori chiar este indicata.

De ce sa bei bere? Pentru ca 2 pahare cu bere pot fi cel mai bun medicament impotriva migrenelor, arata un studiu realizat de Greenwich University, din Londra. Iar daca vine din Anglia aceasta veste, s-ar putea sa aiba mai multa credibilitate. Avand in vedere ca englezii sunt renumiti ca un popor amator de bere.

Desigur ca specialistii care au observat aceste efecte ale berii recomanda moderatia si in acest caz. Asa ca nu este indicat sa bei bere in fiecare zi. Alcoolul este acid, ceea ce inseamna ca nu este necesar intotdeauna organismului, asa ca nu ar trebui sa exageram.

Ce inseamna un consum benefic de bere sau vin? Vom descoperi imediat.

De ce sa bei bere? Poate sa ia durerea cu mana?

Da, cercetatorii spun ca poate fi un remediu mai bun decat paracetamolul. Asa ca data viitoare cand te mai loveste o durere de cap, poti incerca si acest truc.

Desigur ca exista o cercetare amanuntita, in care au fost analizate nu mai putin de 18 studii anterioare. Cu alte cuvinte, specialistii de la Greenwich University au remarcat ca berea scade durerea cu pana la 25%. Mai multe detalii despre studiu poti citi si AICI

De ce se produce acest fenomen? Cum poate fi berea eficienta in aceasta situatie? Ei bine, este vorba despre faptul ca alcoolul duce la ridicarea pragului de rezistenta la durere. Asa ca intensitatea scade si este resimtita mai putin.

Tocmai de aceea, berea poate fi un analgezic eficient si rapid. Desigur ca nu este o solutie permanenta, nicidecum. Ocazional poti bea 2 pahare cu bere pentru a-ti diminua durerea. Dar nu face asta de fiecare data. Iar daca zilnic suferi de dureri de cap sau de alte tipuri, cu siguranta trebuie sa mergi la medic.

Nu uita ca simptomele de durere arata ca este o problema undeva. In sensul ca o afectiune isi face simtita prezenta, asa ca nu lasa lucrurile sa evolueze.

De ce sa bei bere – pentru ca durerea va fi mai putin intensa

Exact, nu se stie inca daca durerea scade sau este resimtita mai putin, datorita concentratiei de alcool din bere.

Medicul Trevor Thompson, cercetator la Universitatea Greenwich, sustine ca berea poate fi mai eficienta decat multe medicamente. Totusi, nu se poate realiza un medicament care sa aiba la baza aceste substante, avand in vedere ca alcoolul provoaca dependenta.

ATENTIE! Studiul incurajeaza consumul moderat de alcool, daca te confrunti cu alte probleme sau dureri, adreseaza-te medicului cat mai repede.

Nu este indicat sa bei mai mult de 5-6 halbe de bere pe saptamana, chiar mai putin este bine.

Nu uita ca si vinul are efecte sanatoase si ingrasa mai putin ca berea.

Vinul vindeca durerile de gat – cum este posibil?

Un studiu din 2007 publicat de americani in “The Journal of Agricultural and Food Chemistry” explica aceasta actiune neasteptata a vinului. Si nu este primul studiu de acest gen, vinul demonstrandu-si capacitatile antibacteriene de mult timp. Intr-o alta cercetare publicata in 1988, specialistii au observat ca patogenii care cauzeaza infectiile gastro-intestinale nu prea reusesc sa supravietuiasca in vin…citeste mai multe despre vin aici >>>

4.25/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „De ce sa bei bere? Pentru ca iti ia durerea cu mana!

  • 23 noiembrie 2020 la 18:17
    Permalink

    Eram tanara cand am citit un articol care se intitula:berea doar bautura sau si medicament.Berea are proprietati terapeutice,depinde de bere.Nu exageram ca poate produce si inflamatii datorita cantitatii de purine(guanozina),care prin metabolizare rezulta acid uric.Sa zicem :hai noroc si sanatate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *