Otetul de mere – beneficii care iti indulcesc viata

Otetul de mere este realizat printr-un procedeu de fermentare a merelor. Este folosit cu precadere, ca ingredient pentru salate si alte retete de gatit. In antichitate, a fost folosit pentru tratarea diverselor afectiuni, ca adjuvant in intarirea si mentinerea sanatatii. Pe langa faptul ca te poate ajuta sa slabesti, reduce nivelul zaharurilor din sange si amelioreaza simptomele diabetului. Iata 8 beneficii ale otetului de mere care iti indulcesc viata.

1. Puternic dezinfectant

Otetul de mere are proprietatea de a ucide bacteriile patogene. El a fost folosit inca din trecut, pentru:
dezinfectarea suprafetelor, a incaltamintei, pentru tratarea infectiilor, a negilor si inlaturarea parazitilor.

2. Conservant natural

Metoda naturala de a conserva alimente, este aceea de a adauga o solutie concentrata de otet de mere peste produs. Metoda este folosita inca din trecut, atat in tara noastra cat si peste hotare.

Otetul este o sursa bogata de vitamina C, protejandu-te impotriva gripei si raceli.

3. Curata tenul acneic

Otetul de mere poate fi intrebuintat si pentru curatarea tenului. Daca doresti sa scapi de acneei, aplica o solutie diluata de otet de mere, direct pe ten. Evita totusi sa aplici aceasta solutie daca ai rani deschise, deorece aciditatea sa va produce usturimi si iritari ale pielii.

4. Ajuta la reducerea zaharului din sange

Cel mai important beneficiu asupra sanatatii, putem spune ca este acela de a ajuta pacientii bolnavi de diabet tip 2.

  • Imbunatateste productia de insulina cu pana la 34% in timpul unei mese bogate in carbohidrati
  • Reduce nivelul zaharului din sange atunci cand consumi alimente

Prin proprietatea de a reduce nivelul zaharului din sange, otetul de mere poate preveni aparitia efectelor imbatranirii si a unor boli cronice.

Sfat: daca doresti sa slabesti, bea 2 linguri de otet de mere inainte de culcare.

5. Cura de slabit

Multumita proprietatii sale de a reduce nivelul zaharurilor din sange, otetul de mere poate fi folosit cu succes in cadrul dietelor de slabit.
In primul rand, otetul creste senzatia de satietate, scazand apetitul pentru gustarile dintre mesele principale.

Gustarile pe care le iei intre mese, sunt principala sursa de calorii si grasimi saturate.
Otetul de mere si mesele bogate in carbohidrati (exemplu: pastele) au calitatea de a scadea senzatia de foame mai repede decat alte alimente si/sau ingrediente. Spre exemplu, otetul de mere te poate ajuta sa mananci cu pana la 300 de calorii mai putin decta in mod obisnuit. Prin reducerea consumului de calorii, coontribui la scaderea in greutate.

6. Ajuta la prevenirea cancerului

Cancerul este caracterizat in principal prin cresterea necontrolata a celulelor. Otetul de mere este presupus ca avand proprietatea de a reduce dimensiunea tumorilor canceroase si aceea de a ucide din celulele bolnave.

7. Amelioreaza durerile de incheieturi

Consumul regulat de otet de mere combinat cu miere, te poate ajuta sa faci fata durerilor de incheieturi si ligamente. Combinatia dintre otet si miere ajuta la ameliorarea durerilor date de artrita si reumatism.

8. Reduce colesterolul

Bea un pahar de apa in care adaugi o lingurita de otet de mere si una de miere, pentru reducerea colesterolului. Otetul poate reduce nivelul colesterolului din organism, deoarece stimuleaza buna functionare a ficatului si bilei.

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *