Gust amar in gura, de dimineata. De ce se petrece fenomenul?

Ti s-a intamplat si tie sa te trezesti cu un gust amar in gura, inca de la prima ora? Te gandesti ca poate ai o problema medicala si nu prea stii despre ce este vorba? Ei bine, suntem aici ca te ajutam sa intelegi mai bine aceasta chestiune.

Evident ca orice simptom care apare indica un dezechilibru la nivelul organismului. La fel se petrece si in cazul celor care au un gust amar in gura. Nu este neaparat ceva grav, dar nici nu trebuie sa ignori problema, asa ca cum vei vedea in articolul de astazi.

De cele mai multe ori acest gust amar este legat de bacteriile aflate la nivelul gurii, cele care produc si o respiratie neplacuta, de dimineata. Aceste bacterii pot da un gust amar sau acru la nivelul cavitatii bucale. Dar dupa ce te vei spala pe dinti si te vei clati cu apa de gura problema se va remedia rapid.

Gust amar in gura. Care sunt principalele cauze?

Poate fi vorba despre bacteriile existente, iar unii oameni au mai multe decat restul. Tocmai de aceea nu toata lumea se confrunta cu acest simptom.

Cei care sufera din cauza ficatului pot experimenta, la randul lor, acest gust amar in gura. Daca iei anumite medicamente iarasi poti avea aceasta senzatie. Bineinteles ca acestea apar tot ca urmare a metabolizarii proceselor de catre ficat.

Exista si o boala a ficatului care debuteaza cu un gust amar. Ne referim la icter, o tulburare a procesarii de bilirubina. Aceasta ramane in sange ca urmare a indepartarii fierului, fiind practic un deseu. Daca exista intr-o cantitate prea mare, aceasta poate provoca probleme la nivelul tesuturilor. Ca simptome, se poate observa ingalbenirea ochilor si a pielii.

Ce simptome au cei care sufera de icter?

– senzatia de voma, varsaturi

– urina inchisa la culoare

– febra, in unele cazuri

– mancarimea pielii si in jurul ochilor

– oboseala

Daca te confrunti cu astfel de stari, cel mai bine ar fi sa te adresezi medicului. Nu lasa astfel de afectiuni sa iti creeze probleme.

Gust amar in gura. Sinuzita, alt factor declansator

Din cauza anumitor secretii care se declanseaza atunci cand suferi de sinuzita, s-ar putea ca gustul amar sa apara si in aceasta situatie. Mucusul nazal contine sulf, iar daca este produs intr-o cantitate prea mare ( ca in cazul sinuzitei) se pot petrece astfel de fenomene.

De asemenea, cei care se confrunta cu aciditate, adica au o digestie lenta, ingreunata, sunt de asemenea „victimele” acestui gust amar. In cazul celor care sufera de probleme ale stomacului, gustul amar poate deveni, in unele cazuri, foarte acru. Oricum ar sta lucrurile, clar este un semnal de alarma pe care nu ar trebui sa-l ignori.

Gust amar in gura. Cum sa scapi de acest efect?

In cele ce urmeaza, vrem sa iti prezentam un remediu natural. Desigur, aceasta NU inseamna ca nu mai trebuie sa mergi la medic pentru un control, nicidecum. Vrem doar sa iti sugeram si un tratament naturist care poate fi de mare folos in aceasta situatie.

Iata unul dintre leacurile naturale care functioneaza, in aceasta situatie:

Decoct de cicoare

– o lingura de radacina/frunze/ flori de cicoare ( este necesar acest amestec)

Se va fierbe pret de 7-8 minute, in 300 ml de apa. Se lasa la racit putin si se bea. Se face acest amestec pret de 5 zile, dupa care se va face pauza, pentru a remarca efectele.

Se poate lua si un varf de lingurita de pudra de cicoare, inainte de fiecare masa, pentru 2 saptamani. In cazul in care nu vrei sa incerci decoctul.

Nu ignora aceasta afectiune si afla cauza acesteia.

4.73/5 (33)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *