De ce iti cade parul la schimbarea sezonului?

De ce iti cade parul la schimbarea sezonului, in special toamna? Despre acest subiect ne-am propus sa discutam astazi, pentru a face putina lumina.

Multe femei au observat acest fenomen, atunci cand sezonul cald este pe sfarsite, de exemplu. La fel si in plina toamna, chiar inainte de venirea iernii.

De ce iti cade parul la schimbarea sezonului? Pentru ca acesta are tendinta de a se regenera, asa cum se petrece inca din timpuri stravechi. In ADN-ul nostru exista informatia conform careia, la venirea iernii, organismul trebuie sa fie pregatit pentru a rezista. Si ce crezi? Chiar si in aceste vremuri moderne organismul tot nu a uitat aceasta informatie…

Asa ca este perfect normal ca parul tau sa inceapa sa se regenereze. Ce poti face, pentru a facilita procesul?

De ce iti cade parul la schimbarea sezonului – ingrijirea acestuia

In aceasta perioada asigura-te ca te piepteni foarte des, pentru a elimina cat mai repede acele fire de par care au cazut. De asemenea, foloseste masti naturale pentru par.

De exemplu, o masca cu ulei de masline si putin ulei de ricin face minuni. Aplica aceasta masca cu 30 de minute (cel putin) inainte de a spala parul. Vei observa ca acesta va deveni mai puternic, hidratat, dar totusi matasos. Firul de par va fi mai rezistent, asa ca merita sa incerci uleiul de masline, in acest sens.

De asemenea, exista multe alte masti naturale pe care le poti incerca, cum ar fi:

Masti de par cu scortisoara – ce zici sa adaugi si putina miere?

O masca fantastica, pentru un par mai stralucitor si sanatos ca oricand, in mod natural. Este musai sa o incerci, mai ales daca esti adepta proceselor naturiste de infrumusetare.

Desigur ca ar fi bine sa aplici masca macar o data pe saptamana pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Ai nevoie de:

– 3 lingurite de miere

– 2 lingurite de ulei de masline, preferabil…reteta completa aici >>>

De ce iti cade parul la schimbarea sezonului si ce poti face

Cel mai important este sa te impaci cu ideea, pentru ca majoritatea oamenilor patesc acest lucru in aceasta perioada. Oricum parul nostru se schimba complet o data la 4 ani. Asa ca este absolut normal sa iti cada pana la 100 de fire de par pe zi.

Caderea parului in aceasta perioada este influentata si de faptul ca secretia melatoninei incepe sa scada. Atunci cand lumina se diminueaza, iar soarele apune mai repede, incepe si o readaptare a organismului la acest fenomen. De aceea parul va cadea cel mai mult in perioada toamnei, iar in timpul iernii va deveni puternic si rezistent.

Asadar, in aceasta perioada parul nu face altceva decat sa se reinnoiasca. In cateva luni se va regenera complet, iar parul pierdut va creste la loc.

Ce poti face? Spala-te pe cap mai des pentru a elimina cu usurinta firele de par cazute. Foloseste masti naturale si periaza-l cat mai des. Evident ca atunci cand observi ca procesul pare sa nu se stopeze este bine sa consulti un specialist.

Pentru a avea grija de par, iti recomandam si mastile cu ulei de cocos. Acestea fac minuni in ceea ce priveste hidratarea parului, asa ca incearca-le. Macar o data pe saptamana aplica o astfel de masca inainte cu o ora de baie. Vei remarca efectele de indata!

Parul are puterea de a se regenera rapid, asa ca bucura-te de aceasta perioada si ingrijeste-l corespunzator.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *