Un pahar de vin pe zi iti prelungeste viata?

Ca un pahar de vin pe zi iti poate prelungi viata este o afirmatie pe care mai multi specialisti au lansat-o, asa ca astazi vom dezbate acest subiect controversat. Dupa cum probabil stii deja, parerile sunt impartite, existand atat sustinatori ai ideii cat si cercetatori care spun ca lucrurile nu stau deloc asa.

Desigur ca alcoolul consumat zilnic ar putea sa nu fie chiar cea mai buna idee…Dar atunci cand vorbim despre un pahar de vin pe zi lucrurile se schimba? Ei bine, depinde cu cine vorbesti si ce fel de vin bei, desigur. Daca vrem ca vinul sa ne sustina sanatatea, este bine sa-l consumam pe cel natural, de tara. Acela este ideal pentru ca are in compozitie tot felul de antioxidanti care te pot ajuta in lupta cu radicalii liberi, de exemplu.

Un studiu recent intituluat „90+” arata cum putem trai mai mult, chiar aproape 100 de ani, avand in vedere cateva principii de baza.

Un pahar de vin pe zi – ce ne arata studiile in domeniu?

Initial, participantii la studiul mentionat mai sus erau in numar de 14.000 si locuiau intr-un camin de batrani, in Orange County, California. Acestia au raspuns la mai multe intrebari legate de longevitate si ce cred ei ca ii poate ajuta pe tineri sa ajunga la o varsta inaintata. Ei bine, se pare ca varstnicii respectau regula „un pahar de vin pe zi”. Unii dintre acestia au declarat ca alcoolul, in special vinul, in cantitati moderate i-a ajutat sa fie mai puternici. Si sa aiba o stare de spirit mai buna.

„Ce credeti ca ii poate ajuta pe oameni sa ajunga la o varsta inaintata, de cel putin 90 de ani?” Aceasta a fost intrebarea la care au raspuns participantii la studiu. Apropo, acestia au fost monitorizati pe parcursul mai multor ani, pentru a se vedea cum evolueaza.

Participantii la studiu au fost vizitati cu regularitate de catre expertii neurologi, care i-au testat pe acestia, pentru a se asigura ca nu sunt afectati de bolile specifice varstei.

Expertii au strans informatii despre dieta, activitatile la care participa varstnicii, istoricul medical, medicamentele pe care le-au luat, stilul de viata, etc.

Un pahar de vin pe zi – de ce este indicat?

Pe langa faptul ca cei care consuma cafea s-au dovedit a fi longevivi de asemenea, cei care beau un pahar de vin pe zi, cu regularitate, au fost in top. Culmea, cei care s-au abtinut de la consumul de alcool au trait mai putin, desi au avut mai multe restrictii, inclusiv culinare.

Desigur, aici intra in scena cuvantul „moderat”. Tocmai de aceea ne refeream la sintagma un pahar de vin pe zi. Cercetatorii spun ca o femeie ar trebuisa bea doar un pahar, pe cand barbatii pot servi chiar si doua pahare de vin pe zi.

Un pahar de vin pe zi te poate ajuta sa:

– reduci riscul de a muri din cauza unei probleme de ordin cardiac
– scazi sansele de a suferi un infarct
– risti mai putin sa ai diabet

Asadar, atat timp cat este vorba despre un consum moderat, se pare ca alcoolul poate sa ne faca bine. Desigur, cei care devin dependenti si nu se simt bine fara sa bea alcool, intra in cu totul alta categorie. Asa ca atentie la acest aspect.

Nu uita sa procuri vin din surse sigure, asa ca daca ai rude la tara esti o norocoasa. In acest fel poti fi sigura ca ai la dispozitie un vin de calitate, care va sustine sanatatea, garantat!

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *