Retete de burgeri vegetarieni

Aceste retete de burgeri vegetarieni au inceput sa faca furori si la noi in tara, nu putini fiind cei care au inceput sa aleaga variantele „veggie”, in detrimentul celor clasice.

Asa ca astazi ne-am gandit sa-ti prezentam 3 modalitati in care poti prepara, chiar la tine acasa, cei mai savurosi burgeri vegetali din lume! Si nu exageram cu nimic, te vei convinge ca sunt foarte gustosi si nu sunt greu de preparat.

Aceste retete de burgeri vegetarieni te vor ajuta sa te mentii in forma. Iar daca vei inlocui si chifla traditionala cu cea din faina integrala, poti spune ca ai castigat o lupta! Cea cu kilogramele in plus…Desigur, acestia sunt si mult mai sanatosi, iar colesterolul si tensiunea ta arteriala se vor mentine in parametrii normali.

Retete de burgeri vegetarieni – un adevarat deliciu

1. Burger vegetarian cu fasole rosie

Ingrediente:

– o conserva de fasole rosie boabe
– 1 ceapa mare
– 200 grame ciuperci
– un catel usturoi
– 2 linguri de faina sau de drojdie inactiva
– ulei
– condimente, sare, piper

 

Mod de Preparare:

In primul rand, vei taia ceapa, iar apoi o vei marunti cu ajutorul robotului de bucatarie. Poti pune si ciupercile in acelasi timp, cand s-au maruntit le vei cali un pic la foc mare. Lasa-le pret de 5-6 minute. Apoi adauga si usturoiul si amesteca bine, pune si sare si piper.

Dupa aceea, vei lua de pe foc acest amestec si il vei amesteca cu fasolea pe care ai pisat-o, in prealabil. Se va pune si faina sau drojdia si se va amesteca pana la omogenizare. Vei modela 4 chiftelute, pe care le vei rumeni in ulei sau la cuptor, daca vrei varianta cea mai sanatoasa. Daca le pui in tigaie, nu trebuie sa le lasi mai mult de 5 minute. La cuptor ar trebui lasate vreo 15-20 minute, dar le vei intoarce pe ambele parti.

Vei obtine o bunatate de chiftele si vei aprecia mai mult aceste retete de burgeri vegetarieni. Poti sa ii servesti cu sosul preferat, salata verde si ce alte legume mai doresti tu!

2. Burger vegetarian cu zucchini

Ingrediente:

– 2 zucchini
– 1 morcov
– o ceapa
– 2 catei usturoi
– 1-2 oua
– faina sau drojdie inactiva
– condimente, sare, piper

Mod de preparare

Se vor da pe razatoare cei 2 zucchini, morcovul si se vor lasa putin de-o parte. Dupa aceea, se vor cali ceapa si usturoiul, pentru cateva minute, pana devin aurii. Se vor amesteca legumele rase cu oul, faina, condimente, putin ulei si bineinteles ceapa si usturoiul calit. Se vor modela 4 chiftele mai mari ( sau 3!) si se vor da la cuptor, in hartie de copt. Se vor lasa in jur de 35 de minute, apoi se vor pregati burgerii. Recomandam sa fie serviti cu sos de iaurt, salata verde si muraturi! Iti vor placea la nebunie, garantat.

Retete de burgeri vegetarieni. Cel cu naut este incredibil!

3. Burger vegetal cu naut

Ingrediente

– o conserva de naut
– o legatura de patrunjel
– o ceapa
– cateva linguri faina sau drojdie inactiva
– condimente: cimbru, oregano, boia afumata, pudra de usturoi, sare de mare

Mod de preparare

Se va da in blender nautul, patrunjelul si ceapa maruntite in prealabil, precum si restul ingredientelor. Se va amesteca pana compozitia devine omogena. Se lasa acest amestec vreo jumatate de ora in frigider, dupa care vei modela chiftele. Pune-le in ulei incins, pret de 5-6 minute sau coace-le la cuptor, in jur de vreo 20 minute, pe ambele parti.

Recomandam sa le servesti cu rosii cherry, salata si tahini. Vei indragi pe loc aceasta mancare si vei dori sa incerci mai multe retete de burgeri vegetarieni, garantat!

 

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *