Cea mai batrana femeie din lume. Ce manca in fiecare zi

Cand vei afla ce manca cea mai batrana femeie din lume, care in anul 2016 ajunsese la venerabila varsta de 117, vei ramane uimita si poate vei urma si tu cateva dintre sfaturile simpaticei batranele.

Nu de alta, dar ca sa ajungi la o astfel de varsta inaintata, este clar ca ai inteles anumite aspecte ale vietii. Asa ca astazi iti vom prezenta spusele Emmei Morano, o femeie care a trait o viata intreaga in Italia de Nord.

Cea mai batrana femeie din lume, adica a cincea astfel de persoana din lume, care a atins o varsta atat de avansata, a dezvaluit unul dintre secretele nutritiei sale. Nu este vorba despre paste sau pizza, daca la asta te gandeai. Nu se referea nici la faimosul vin italienesc, ci la…oua. Da, se pare ca aceste alimente se numarau printre preferatele Emmei, iar aceasta a ajuns sa le consume cu regularitate.

Ganditi-va ca a mancat mai bine de 110.000 de oua la viata ei!

Cea mai batrana femeie din lume – povestea Emmei

 

Emma Morano s-a nascut in data de 29 noiembrie 1899, iar viata ei nu a fost tocmai una usoara. Cea mai batrana femeie din lume a avut parte de o casnicie abuziva, i-a murit un copil pe vremea cat era inca prunc, iar ea a trebuit sa-i ingrijeasca si pe toti cei 8 frati pe care-i avea. Asa ca viata nu pare sa-i fi suras intotdeauna.

Dar se pare ca a reusit sa treaca peste greutati. Femeia considera ca totul s-a schimbat in bine in clipa in care si-a pararit sotul violet, la numai un an dupa ce fiul lor de 6 luni s-a stins din viata…Da, erau vremuri grele, dar asta nu inseamna ca nu poti depasi, spunea Emma.

„Nu mai suportam ca cineva sa ma domine”, a declarat femeia pentru New York Times. Cea mai batrana femeie din lume traise o idila cu un barbat care a murit in primul razboi mondial. Acesta a fost motivul pentru care s-a maritat cu sotul abuziv…Dupa ce l-a parasit femeia si-a trait viata in liniste si a muncit pana la varsta de 75 de ani.

Cea mai batrana femeie din lume – de ce manca atatea oua?!

Emma s-a confruntat cu o severa anemie pe cand avea doar 20 de ani. Medicul de la acea vreme i-a spus sa manance 3 oua pe zi, pentru a se inzdraveni. Iar de atunci, totul este istorie! Femeia credea ca gratie oualor s-a insanatosit, asa ca a mancat aceste alimente pe parcusul intregii sale vieti.

Desigur, genetica este alt factor important care a sustinut o stare de sanatate optima, in cazul Emmei Morano. Cea mai batrana femeie din lume stia ceva, avand in vedere ca ouale sunt considerate de mult timp superalimente.

Desigur ca parerile sunt impartite, multi specialisti considerand ca ouale vor creste colesterolul, pe cand altii le recomanda cu caldura. Probabil secretul este sa nu mananci oua in exces. De 2-3 ori pe saptamana este suficient.

Ouale sunt foarte nutritive si contin: vitamin A, D, E, K, folati, vitamin B5, B6, B12, B2, fosfor si seleniu. Un oua are in jur de 77 de calorii, 6 grame de proteine si 5 grame de grasimi sanatoase. De aceea este un superaliment, iar cea mai batrana femeie din lume a descoperit acest lucru pe pielea ei!

 

5/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *