Munca de acasa. Unde sa iti asezi biroul?

Nu stii unde sa asezi un birou la tine acasa? Trebuie sa asezi biroul intr-o camera unde este un semnal foarte bun Wi-Fi. Evident ca vei avea nevoie, cu siguranta, de internet, pentru a comunica cu clientii si cu partenerii tai.

De preferat este ca locul unde va fi amplasat acest birou sa fie unul iluminat natural, pentru ca acest aspect iti va stimula activitatea intelectuala, ti se va schimba dispozitia, nu vei mai avea migrene si vei fi mai productiv. In cazul in care aceste doua aspecte au fost intrunite, atunci trebuie sa te asiguri ca este un loc linistit, un loc pe unde nu trec frecvent ceilalti mebri ai familiei, in asa fel incat copii sa nu deranjeze.

Aloca suficient spatiu pentru birou, pentru a te putea organiza confortabil. Culorile acestui loc trebuie sa fie neutre, pentru a nu obosi in momentul in care privesti in jur. In acel spatiu o sa petreci o perioada foarte lunga din zi si trebuie sa te simti confortabil si relaxat. Biroul de acasa poate sa fie o camera separata sau poate sa fie parte integrata a unui spatiu mai mare: living-ul. In cazul in care locuiesti la curte, poti sa asezi biroul in spatii mai putin conventionale si anume sub scari sau la mansarda.

Munca de acasa. Ce birou ti se potriveste cel mai bine?

Acest birou trebuie sa iti defineasca personalitatea. Daca lucrezi 80% din cazuri de acasa este bine sa personalizezi acest spatiu in concordanta cu gusturile si preferintele tale. Biroul trebuie sa fie rezistent, stabil, de dimensiuni mai mari, cu o inaltime adecvata si cu un dulap cu sertare pentru depozitat.

Iata cateva tipuri de birouri:

Biroul clasic – daca esti o persoana cu inclinatii catre lucrurile clasice, conservatoare, atunci alege un birou masiv de lemn, elegant si lucrat manual. Pe el iti poti aseza accesoriile, o cutie cu stilou, un glob terestru, o agenda, o tavita de cafea etc.

Biroul modern – daca, din contra, esti o persoana moderna si mereu in pas cu moda, alege un birou minimalist si simplist. Acesta poate sa aiba linii drepte, sa fie confectionat din materiale usoare, culori vii, deschise. Un birou modern poate sa fie alcatuit dintr-o simpla placa de lemn care sa coboare din perete;

Biroul fengshui – daca vrei sa ai rezultate bune atunci cand lucrezi de acasa, poti sa apelezi la principiile fengshui atunci cand vine vorba de amenajarea biroului. Energia pozitiva te ajuta sa fii creativ si sa ai rezultate performante in munca.

Munca de acasa – cel mai important este sa te simti bine

De exemplu, lemnul este un element fengshui ce aduce o energie pozitiva si naturala si are, in acelasi timp, o vibratie aparte. Forma biroului fengshui poate sa fie dreptunghiulara sau in forma de L. Este important ca o fata a biroului sa fie deschisa. In aceste cazuri, birourile ovale sau patrate nu se recomanda. Mai multe detalii gasesti aici >>>

Munca de acasa – cum sa te bucuri mai mult de aceasta perioada

In primul rand, este doar o etapa care va trece si probabil ca vei reveni din nou la birou. Desigur ca situatia creata de COVID – 19 a creat o reala problema. Asa ca angajatorii au fost nevoiti sa se adapteze.

Apropo, daca vrei sa afli mai multe despre munca de acasa sau telemunca, iti oferim acces la 5 studii de caz referitoare la noul Coronavirus.

Vorbim despre o lucrare care contine:

legislatia in vigoare privind telemunca, explicata si exemplificata argumente pro si contra sistemului de telemunca (avanataje si dezavantaje, atat pentru angajator, cat si pentru telesalariat)…totul despre munca de acasa si telemunca poti gasi AICI >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *