De ce sa mananci pepene? Scade tensiunea arteriala si sustine procesul de slabire

De ce sa mananci pepene, in special vara, cand este in plin sezon? Ei bine, ti-am divulgat deja 2 dintre motivele principale. Iar studiile in domeniu remarca tot mai multe beneficii.

Asa ca ar trebui sa alegem mai des pepenele rosu, dar si cel galben. Aparent pepenele este un fruct diuretic si care nu tine prea mult de foame. Dar adevarul este cu totul altul.

De ce sa mananci pepene, cat mai des? Pentru ca te va ajuta sa slabesti cu succes, iar riscurile de a face boli cardiace sunt diminuate. Asa ca ai incredere in studiile si concluziile specialistilor si alege mai des pepenele, in special la gustarile dintre mese. Cu siguranta va diminua si pofta de mancare.

De ce sa mananci pepene? Pentru ca te vei simti mai bine, din toate punctele de vedere

Se pare ca pepenele sustine si regleaza persoanele care sufera din pricina bolilor metabolice. Asa ca procesul metabolic va fi sustinut, iar digestia si tranzitul vor fi mai eficiente, la randul lor.

Pentru a demonstra ca sustine procesul slabirii intens, specialistii au studiat comportamentul a mai multor persoane obeze sau supraponderale. A fost realizat un studiu de o luna, care a urmarit aceste persoane, cu varste intre 18 si 60 de ani.

Acestia aveau voie sa consume, la gustari, 2 cani de pepene pe zi, timp de o luna. Apoi, in luna urmatoare, au consumat fursecuri fara grasimi, pentru alte 4 saptamani. Evident ca in cele din urma, s-au comparat rezultatele celor 2 experimente.

Ce s-a observat? Ca, desi cele 2 gustari aveau acelasi numar de calorii, cei care au mancat pepene se simteau mai bine si nu aveau nevoie sa mai manance pentru cel putin 90 de minute, dupa gustare. Cei care au mancat fursecuri sarate in schimb, nu au obtinut aceeasi stare de satietate si simteau nevoie sa manance dupa 30 de minute, din nou.

De ce sa mananci pepene? Pentru ca reduce foamea si sustine sanatatea inimii

Grupul de persoane testate nu a avut voie sa manance si fursecuri si pepene in aceeasi zi, tocmai pentru a se studia rezultatele. Cei care au mancat pepene la gustare timp de o luna, au observat si ca au inceput sa slabeasca, iar tensiunea arteriala era in scadere. In schimb, cand au mancat fursecuri au remarcat o crestere a tensiunii precum si a grasimii corporale.

Pepenele a sustinut reducerea colesterolului si a prevenit bolile cardiace, datorita mineralelor, fibrelor, antioxidantilor si a vitaminelor continute.

Iar pepenele rosu contine inclusiv licopen, recunoscut pentru faptul ca protejeaza sanatatea cardiaca.

Are putine calorii, asa ca reprezinta gustarea ideala, cu aproximativ 30 de calorii la suta de grame. Este unul dintre fructele recomandate si in prevenirea celulelor canceroase, datorita continutului de fibre. Practic, pepenele va diminua stresul oxidativ si va sustine starea de armonie a corpului tau.

Sucul de pepene – de ce ar trebui sa-l bei mai des?

Previne bolile de inima. Bogat si in carotenoizi, care ajuta la prevenirea simptomelor de artrita, reumatism, inflamatii etc.

Are efect laxativ. Asa ca este indicat pentru acele persoane care au probleme legate de tranzitul intestinal, constipatie, aciditate.

Trateaza insomniile si durerile de cap. La fel si oboseala, spasmele musculare, ametelile, senzatia de slabiciune, etc.

Imbunatateste vederea. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca are in compozitie betacatoren, care se tranforma in vitamina A. Previne degenerarea maculara, cataracta, etc…mai multe despre sucul de pepene aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *