Rosul unghiilor. Ce ascunde acest obicei

Rosul unghiilor poate ascunde nenumarate nelinisti si stari de anxietate, asa ca daca si tu faci parte dintre acele „rozatoare”, poate ar fi cazul sa stii mai multe.

Fii sigura ca nu esti singura, de fapt exista nenumarati oameni care au acest obicei mai putin placut si inutil. Mai bine de jumatate dintre copii si adolescenti isi rod unghiile, iar acestia s-au transformat in adulti care fac acelasi lucru. Rosul unghiilor este un obicei mai complex decat a-i crede. Ce ascunde de fapt? Ce ar trebui sa faci?

Multi oameni vor asocia rosul unghiilor cu stresul, anxietatea si starea de nervozitate. Dar, s-ar putea sa fie mai mult decat atat. Un studiu publicat in „Jurnalul Comportamental si Experimental Psihiatric”, realizat in USA spune ca rosul unghiilor ar putea arata ca acea persoana este, de fapt, perfectionista.

Rosul unghiilor – ce trebuie sa stii

Pentru perfectionisti, viata nu este decat o serie nesfarsita de reusite, indiferent ca vorbim despre aspectul fizic, rezultatele la munca sau cele din viata personala. Sunt in permanenta ocupati de ei insisi si incep sa dezvolte comportamente nesanatoase.

De aceea, multi se confrunta cu depresia, anorexia si cu…obsesia constanta de a nu gresi. Perfectionismul poate fi mostenit de la parinti, iar aceste idei pot afecta serios comportamentul in timp.

Rosul unghiilor poate fi, in esenta, un obicei care ascunde tot felul de astfel de comportamente daunatoare, in timp.
Kieron O’Conner, lidera unui studiu de profil, a declarat: Credem ca aceste persoane sunt perfectioniste, adica pur si simplu nu se pot relaxa. Le este imposibil sa fie linistiti, asa ca sunt predispusi la frustari, lipsa de rabdare si deceptia, atunci cand nu-si indeplinesc taskurile.

Asa ca rosul unghiilor nu este decat un obicei compulsiv, care ascunde tot felul de idealuri ale persoanei in cauza.

Rosul unghiilor – un obicei al celor prea severi cu ei insisi

Se pare ca cei care au deprins aceasta atitudine au multe frustrari acumulate. De asemenea se plictisesc usor si sunt in permanenta nemultumiti, din varii motive. Dar sa fie rosul unghiilor cea mai buna atitudine pe care o pot avea?! Nici pe departe. Acestia ar trebui sa se orienteze spre obiceiuri sanatoase. Sportul, yoga sau alte practici similare care i-ar putea ajuta enorm.

Rosul unghiilor. Cum sa pui punct acestui obicei?

  • Taie-le cat mai scurt si da-le cu oja (daca esti femeie)
  • devin-o mai constienta de obiceiurile tale si ceea ce faci; fii mai prezenta si iti vei da seama imediat ce incepe acest obicei
  • invata noi deprinderi si mentine-te ocupata in momentele de agitatie
  • poarta manusi

Daca iti vei roade unghiile, risti sa ai un aspect neglijent al mainilor si iti poate afecta si dintii in timp! De asemenea, ai putea avea dureri la nivelul falcilor si poti lua tot felul de microbi. Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a face asta si aplica sfaturile de mai sus.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *