Fructe si legume bogate in potasiu

Aceste fructe si legume bogate in potasiu te vor ajuta, in special daca te-ai confruntat cu deficienta acestui mineral important. Multa lume se gandeste la banane atunci cand aude de acest element. Desi acestea sunt bogate in potasiu, nu sunt singura sursa importanta. Exista multe alte alimente care te vor incanta, in special daca esti adepta unei diete sanatoase si vegetale.

Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa descoperim impreuna care sunt acele fructe si legume bogate in potasiu, care te vor ajuta sa fii mai sanatoasa ca oricand.

Mineralele, precum potasiul sau magneziul se asimileaza mai greu, poate aparea deshidratarea, retinerea apei in corp, etc.

Ce afectiuni cauzeaza deficitienta de potasiu:

– cele renale

– deshidratare, transpiratie in exces, diaree, voma, varsaturi

– un sistem imunitar mai slab

– stimuleaza si deficitul de magneziu

– oboseala cronica

– hipertensiune…mai multe despre deficienta de potasiu aici >>>

Fructele si legumele care contin potasiu

Incepem cu avocado. Minunatul aliment vegetal are in compozitia sa si o doza sanatoasa de potasiu. Asa ca pe langa faptul ca este bogat in grasime vegetala super sanatoasa, poate fi si o sursa importanta pentru asimilarea mineralului cu pricina. Consuma mai des avocado la micul dejun, merge cu putina sare si un strop de suc de lamaie. 2 felii de paine integrala unse cu acest amestec si ti-ai asigurat necesarul de energie pentru dimineata.

Cartofi dulci. Contin la randul lor potasiu si sunt deliciosi. Nu-i omite, mai ales ca in sezonul rece merg de minune pregatiti la cuptor sau in salate. Iar daca iti place gustul dulce al acestora nu vei avea nicio problema in a-i consuma inclusiv la cina.

Spanacul. O alta planta minunata pentru sanatate. Nu doar ca are in compozitie potasiu, dar contine si fier din abundenta. Asa ca cei care sufera din pricina deficitului si sunt predispusi la anemie ar trebui sa consume spanac mai des. Poti sa pui cateva frunze si in smoothie, daca nu ai chef sa gatesti.

Potasiu – ce fructe si legume mai contin acest mineral?

Fasolea alba. Atat de populara in sezonul rece in care ne aflam, fasolea alba contine potasiu si multe proteine. Pregateste mai des ciorbe de fasole, tocanite, iahnie si chiar adauga boabe de fasole in salate. Iti va tine de foame, plus ca este foarte sanatoasa, conferind un plus de energie oricui o consuma. La fel de eficienta este si fasolea neagra, daca o preferi.

Rodiile au in compozitia lor potasiu, dar si vitamina C, fiind un aliment de exceptie. Bogat in antioxidanti si cu proprietati antitumorale, rodia nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.

Nu uita sa consumi si pepene, sfecla, pasta de tomate. Au la randul lor un continut de potasiu semnificativ. Plus ca sunt super sanatoase si eficiente.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *