Cum sa scazi riscul de a face o boala de inima

Cum sa scazi riscul de a face o boala de inima, in special in cazul femeilor? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Atunci vei afla mai multe cum poti avea grija de sanatatea cardiovasculara. Si nu iti face griji, poate fi mai simplu decat crezi.

Evident ca ne vom intoarce la modul de viata si nutritie, pentru ca acestea sunt printre cele mai importante aspecte. Dupa cum stii, felul in care ne traim viata are o influenta covarsitoare asupra sanatatii. Asa ca, daca vrei sa stii cum sa scazi riscul de a face o boala de inima ar fi cazul sa incepi sa fii mai preocupata de varii aspecte ale vietii.

Mananci suficiente cruditati si mai putine grasimi? Faci miscare regulat? Bei suficiente lichide? Toate aceste intrebari te vor ajuta sa intelegi mai bine ce este esential.

Cum sa scazi riscul de a face o boala de inima. Sfaturi ESENTIALE

Se pare ca femeile sunt mai predispuse la bolile de inima decat barbatii, inclusiv atunci cand vorbim despre un infarct. Asa ca este bine sa iei in seama toate aceste sfaturi si sa le pui si in aplicare.

Cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a avea o inima sanatoasa:

– adopta o dieta antiinflamatorie (adica cu mai putine lactate, carne, branza, oua, alcool)

– incepe sa faci mai mult sport

– mentine o greutate sanatoasa

– scade nivelul stresului

Dieta antiinflamatorie si ce trebuie sa intelegi despre acest mod de viata

Medicii sustin ca inflamatiile cronice sunt un factor extrem de important atunci cand vorbim despre bolile de inima. Asa ca este cea mai buna idee sa consumam mai rar astfel de mancaruri la care suntem sensibili, dar nici nu stim. Care sunt acele mancaruri care produc inflamatii? Cafeaua, alcoolul, aditivii alimentari, zaharul rafinat, faina alba, porumb, soia, gluten, lactate si oua.

Dieta antiinflamatorie ar trebui sa contina peste gras, seminte de in, nuci si acizi grasi monosaturati proveniti de la masline, nuci, seminte si avocado. Uleiul de peste poate fi la randul sau un real sprijin pentru sistemul circulator.

Cum sa scazi riscul de a face o boala de inima. Dieta este cheia!

De asemenea, asigura-te ca mananci proteine de calitate. Dar mai putina carne rosie care poate fi inflamatorie, asa ca focuseaza-te pe o sursa de proteine vegetariana. Recomandam nucile, broccoli, linte, fasole si seminte, iar pentru cei care nu se pot abtine de la carne putin curcan sau pui.

De asemenea, este important si sa consumi carbohidrati complecsi care sa includa grane fara gluten (mei, hrisca, etc). Alta chestiune esentiala este un consum bogat de fructe si legume, gratie faptului ca abunda in vitamine si minerale.

Ceaiul verde are capacitati antiinflamatorii la randul sau. La fel si cicocolata, vinul rosu si chiar berea. Evident, in cantitati mici. Mancarurile fermentate contin bacterii bune care ajuta mult digestia.

Nu uita de miscare, este esentiala. Specialistii americani sunt de parere ca macar 30 de minute de activitate fizica de 5-6 ori pe saptamana sunt vitale. Cu siguranta va scadea riscul de a avea probleme cu tensiunea arteriala, dimineaza colesterolul si te va ajuta sa te mentii in forma. Dar poti incepe chiar si cu 10 minute de activitate, important este sa pornesti de undeva.

Atacul de cord – ce masuri sa iei pentru a preveni?

In primul rand, consuma mai putin zahar. Trebuie sa fie sub 5%, in dieta ta curenta. Evita dulciurile procesate, mananca-le pe cele cu stevia, de exemplu. Sau consuma fructe delicioase precum mango sau ananas. Vei vedea ca te vei simti mai bine, cat de curand. Renunta la sucurile dulci, de asemenea. Acelea sunt ca o otrava pentru sanatate.

Variaza grasimile. Este bine sa consumam grasimi calitative, ca cele monosaturate sau Omega 3. Nu uita de uleiul de peste, de masline, nuci si seminte. Iar avocado ar trebui sa fie prezent in orice dieta sanatoasa. Grasimile trans, adica cele obisnuite, ar trebui sa reprezinte sub 1% din alimentatia noastra…mai multe despre atacul de cord si prevenire aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *