Ceaiul de banane – gustos si minunat!

Vrei sa stii de ce ceaiul de banane poate fi alegerea perfecta, atunci cand vorbim despre o bautura naturala si gustoasa? Vei afla in cele ce urmeaza care sunt beneficiile acestui ceai minunat, de care te vei indragosti iremediabil. Este de inteles ca bananele sunt unele dintre cele mai populare gustari din lume.

Bogate in nutrienti si potasiu si foarte aromate, sunt perfecte atunci cand ti-e foame. In special ca au in compozitie si proteine. Dar ce trebuie sa stii despre ceaiul de banane? Se refera exact la ce crezi tu. Se face, in mod traditional, din fierberea unei banane intacte! Coaja de banane contine o gramada de vitamine precum B6, B12, potasiu si magneziu.

Fierberea cojii de banana este necesara, avand in vedere ca altfel nu ar putea fi consumata. Dar exista si alte modalitati de a consuma acest ceai.

Ceaiul de banane – de ce sa optezi pentru aceasta bautura?

Ceaiul de banane va avea un gust intens de fruct, in mod evident. Dar pentru a prepara aceasta bautura vei avea nevoie de banane organice. Probabil stii ca pesticidele si chimicalele rezida in cojile fructelor, asa ca nu sunt indicate. Daca nu poti face rost de astfel de fructe sau bugetul nu-ti permite iti recomandam sa cumperi ceai de banane de la plafar. Mai simplu de utilizat, acesta inglobeaza aceleasi minerale si vitamine.

Desigur ca cel din coji naturale este mai intens, dar poti sa-l consumi si pe cel din comert.

Ce efecte benefice are ceaiul de banane?

Cojile de banane sunt recunoscute pentru proprietatile lor, in sensul ca au multe utilizari chiar si in jurul casei. Dar cel mai popular efect al ceaiului, conform cercetatorilor, este acela de a promova un somn bun si trainic. Asa ca poate fi foarte util in cazul celor care sufera de insomnii.

Cum am precizat si mai devreme, ceaiul de banane contine magneziu si potasiu, la fel ca fructul. Aceste minerale ajuta in procesul de relaxare si incurajeaza somnul. Au si capacitatea de a te elibera de efectele nocive ale stresului.

Specialistii sunt de parere ca acest ceai poate actiona precum un tranchilizant sau un somnifer, asa ca va induce somnul. Echilibreaza mintea si sistemul nervos, asa ca va relaxa intregul corp.

Ceaiul de banane – nu a fost inca testat?

Se pare ca nu a fost inca testat clinic, dar exista multe voci care sustin aceasta bautura. Totusi se pare ca, prin procesul de fierbere, nu va trece o cantitate prea mare de magneziu in ceai. Asa ca exista multi specialistii care nu sunt de parere ca aceasta ar functiona.

Ce alte beneficii mai are ceaiul de banane?

Te ajuta sa te eliberezi de stres. Contina serotonina si dopamina, acesti neurotransmitatori care te destreseaza si te ajuta sa te simti mai bine.
Sustine sanatatea oaselor. Avand in compozitie magneziu dar si mangan, ceaiul de banane va sustine densitatea osoasa a mineralelor.
Sprijina digestia. Magneziul si potasiul sustin muschii care contribuie la desfasurarea corecta a digestiei. Nu vei mai avea probleme cu constipatia, crampele sau balonarea.
Sustine sistemul imunitar. Datorita antioxidantilor si vitaminelor pe care le contine, poti sa fii sigura ca imunitatea va deveni in timp mai puternica. In special daca vei avea gria si de dieta ta.

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *