Cum sa te bucuri de sarbatori

Ei bine, poate si tu te-ai intrebat cum sa te mai bucuri de sarbatori in contextul in care sunt atatea de facut. Multe femei inca pastreaza traditiile mai vechi, asa ca vor sa faca totul singure! Iar pe deasupra mai trebuie sa mearga si la serviciu si sa rezolve nenumarate probleme.

Dupa cum iti poti da si tu seama, nu esti doar tu in aceasta situatie. Asa ca nu esti singura care nu stie cum va face fata la toate. Curatenie, mancare, prajituri, cumparaturi…Pare un cosmar mai degraba decat o bucurie? Probabil, in special daca nu stii sa delegi sarcinile si vrei sa faci totul singura.

Cum sa te bucuri de sarbatori? Invata sa apelezi la ajutorul celorlalti, in primul rand. Nu uita sa ai grija de tine si sa nu te gandesti doar cum le poti face pe plac tuturor. Dar haide sa aflam mai multe impreuna, cu siguranta te va ajuta sa te relaxezi.

Cum sa te bucuri de sarbatori? Nu uita sa te relaxezi

Nu incerca sa le faci pe toate. S-au dus timpurile in care femeile stateau acasa si se ocupau doar de mancare si gospodarie. Daca tu stai 8-9 ore pe zi la birou, clar nu vei avea timp sa faci cozonaci! Dar nu este nicio problema. Exista nenumarate locuri de unde poti cumpara produse facute de experti, asa ca nu este cazul sa te stresezi. Cumpara un cozonac de tara, comanda o friptura de la o firma specializata. Chiar nu este nicio rusine. In special cand nu stii sau nu-ti place sa gatesti.

Cere ajutor rudelor. Sigur ai o mama, matusa, sora, etc care poate are timp de mai multe. Asa ca ce ar fi sa-i ceri ajutorul? Nu este nicio rusine, vremurile s-au schimbat de mult timp. Nu ai cum sa te bucuri de sarbatori daca trebuie sa muncesti incontinuu.

Cadourile nu sunt cele mai importante. Nici pe departe. Cum sa te bucuri de sarbatori? Lasa la o parte lucrurile materiale si ofera-le ceva simbolic celor dragi. Consumerismul pare sa ne fi acaparat pe toti, asa ca in goana dupa cadoul perfect uitam sa fim mai buni…Iar sarbatorile sunt despre iubire si intelegere.

Familie inseamna o „echipa.” Asa ca apeleaza si la partenerul de viata pentru ajutor. Nu o sa te iubeasca mai putin daca se implica si in treburile gospodaresti. Iar daca pregatiti totul impreuna poate fi chiar distractiv. Asa ca deschide o sticla de vin si incepeti procesul de gatire spre exeplu, sigur va veti amuza.

Cum sa te bucuri de sarbatori – cumpatare si bucurie

Nu manca in exces. Chiar nu este cazul sa te incarci cu mai multa mancare decat este necesar. Te vei simti inconfortabil, plus ca s-ar putea sa te ingrasi. Asa ca gusta cate putin din toate, fara sa exagerezi. Tine-te de un program, fa putin sport, bea un suc natural. S-au dus zilele in care sarbatorile insemnau doar mancare…Cu siguranta si tu stii ca este vorba despre cu totul altceva.

Iesi afara. Cat mai des, in fiecare zi daca e posibil. In special de sarbatori cand ai mai multe zile libere. Mergi la o alergare de dimineata, respira aer curat si bucura-te de natura. Fa plimbari lungi, in special dupa masa. Daca vei sta toata ziua in fata calculatorului nu te vei simti prea bine. Digestia s-ar putea sa fie ingreunata.

Bucura-te de compania celor dragi. Fie ca vorbim de prieteni, neamuri, parinti, etc bucura-te alaturi de ei. Petrece timp de calitate, evitand discutiile in contradictoriu si neintelegerile. Sarbatorile sunt un moment prielnic pentru bucurie si iertare. Asa ca nu uita sa aplici aceste sfaturi.

Timp pentru tine. Citeste o carte, fa sport, intalneste-te cu prietenii tai. Nu te neglija sub nicio forma. Uita de stres si incearca metode de linistire a mintii. Vorbim despre yoga, meditatie sau tai chi. Este important sa elimini gandurile negative si sa te bucuri de viata. Timpul este scurt, asa ca n-are rost sa-l petrecem in stres…

Cum sa te bucuri de sarbatori, intr-un mod autentic? Uitand de suparari si bucurandu-te de momentul prezent, pur si simplu. O excursie de o zi sau o iesire in oras sunt iarasi binevenite. Cine a spus ca trebuie sa stai neaparat acasa? Timpurile s-au schimbat, iar noi la fel. Asa ca nu trebuie sa petrecem aceste zile la fel ca acum 100 de ani. Sarbatori fericite!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *