Ceaiul la pliculet, de ce nu este indicat

De ceva timp incoace, ceaiul la pliculet pare sa fi castigat suprematia in fata celui traditional si nici nu este de mirare.

Este mult mai simplu sa arunci un pliculet intr-o cana si sa torni repede apa fierbinte. Cel traditional, varsat, trebuie masurat inainte cu grija, dupa care ai nevoie de un dispozitiv special de preparat ceaiul.

Prea complicat, nu-i asa? Dar se pare ca efortul merita, conform studiilor recente. Se pare ca ceaiul la pliculet este foarte nociv, avand in vedere ca producatorii adauga tot felul de substante chimice periculoase.

Desigur ca nu declara aceste lucruri, iar oamenii cred ca beau un ceai natural. Din pacate, multi dintre acesti producatori nu trec la ingrediente, ce contin in realitate ceaiurile lor…

Ceaiul la pliculet versus ceaiul traditional

In China, este un adevarat sacrilegiu sa bei ceai la pliculet, avand in vedere ca acestia au o adevarata traditie in jurul acestei bauturi.

Desigur ca atunci in trecut ceaiul se prepara numai din plante naturale, fara niciun fel de adaosuri. De multe ori, frunzele se macinau si se tranformau intr-o pudra, foarte eficienta.

Ce substante contine ceaiul la pliculet? S-au descoperit toxine, arome si ingrediente artificiale si modificate genetic, pesticide, etc.

Asa se face ca un institut american, Glaucus Research, a testat faimosul ceai la plic, iar concluziile cercetatorilor nu sunt deloc fericite.

Se pare ca peste 90% dintre acestea contin extrem de multe pesticide, peste numarul admis de autoritatile in sanatate.

Vestea cea trista este ca multe dintre aceste substante sunt cancerigene si pot afecta serios sanatatea, in timp.

Ceaiurile foarte parfumate, nu sunt de asemenea recomandate. La fel ca si cremele de acest gen, acestea contin tot felul de ingrediente nocive.

De exemplu, a fost gasit endosulfanul, pesticid foarte periculos, interzis in China, Europa si Statele Unite ale Americii.

Aceasta substanta poate produce infertilitate, arata studiile in domeniu. Alta substanta prezenta in ceaiul la pliculet: gudronul de carbune.

Ceaiul la pliculet si aromele naturale

Iar acele “arome naturale” nu prea exista, au mai concluzionat expertii, fiind doar o modalitate de a atrage cumparatorii.

Nici ambalajul de hartie nu este prea sigur, acesta fiind tratat cu epiclorohidrina, substanta care atunci cand se descompune este total nesanatoasa.

Studiile au aratat ca poate produce cancer si infertilitate.

Asa ca, ar fi mai indicat ca de acum incolo sa iti prepari un ceai natural, savuros, cumparat dintr-o sursa sigura. Cu siguranta iti va placea mai mult, iar beneficiile vor fi numeroase.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.