De ce sa mananci legume zilnic?

Daca si tu te intrebai de ce sa mananci legume zilnic este o idee atat de buna, astazi vei intelege motivele pentru care sunt recomandate de medici.

Asa se face ca specialistii sustin ca avem nevoie de multe legume proaspete, in special cele cu frunze verzi, care abunda in antioxidanti. Desigur ca nu este atat de simplu sa introduci „verziturile” in viata ta. Asa ca va dura pana te adaptezi sa mananci cruditati la fiecare masa. Sau mai multe leguminoase. Este important sa intelegi de ce acestea sunt atat de importante pentru sanatate.

De ce sa mananci legume zilnic? Pentru ca doar in acest fel vei avea parte de mineralele si vitaminele de care ai nevoie. Vei avea o piele mai sanatoasa, vei pierde in greutate si riscul de a face boli cronice se va diminua serios.

De ce sa mananci legume zilnic – ce trebuie sa intelegi?

Ca acestea sunt o adevarata comoara pentru organism. Din pacate mult prea putini oameni acorda importanta acestui aspect, de unde si atatea probleme de sanatate, in ultima vreme.

De ce sa mananci legume zilnic si care sunt semnele ca nu consumi suficiente?

Te invinetesti usor. Da, este unul dintre semnele clare. Arata ca nu ai suficienta vitamina C in organism. Asa ca ai face bine sa introduci in dieta ardei gras, kale, ardei iute, rosii, broccoli, varza de Bruxelles, etc. Nu evita ananasul, kiwi si merele, abunda in vitamina C si iti vor fortifica organismul.

Uiti mai mereu. Poate nu te-ai fi gandit, dar este una dintre consecintele lipsei de vitamine si nutrienti. Asa ca, daca ai mai mereu mintea incetosata, nu iti amintesti detalii si uiti des, este clar ca ar trebui sa umbli si la nutritie. Poate ar fi bine sa mananci mai des morcovi, broccoli, porumb, rosii, dar si alte legume cu frunze verzi. Acesta contin luteina, substanta care te va ajuta sa ai o memorie mai buna si o capacitate de invatare crescuta.

Oboseala. Esti mai mereu obosita si fara chef de viata? Pai analizeaza un pic si nutritia ta zilnica, in acest caz. Mananci mai mereu fast-food, alimente procesate, dulciuri, etc? Atunci este clar ca organismul tau isi doreste cu ardoare nutrienti. Ai nevoie de folati.

De ce sa mananci legume zilnic? Pentru ca te vei simti mai bine. Asa ca introdu in dieta zilnica: fasole rosie, bame, linte, mazare si naut. Te vei simti excelent, plus ca exista mancaruri delicioase care au la baza aceste ingrediente!

De ce sa mananci legume zilnic – nivelul de stres va fi diminuat

Stresul. Una dintre cele mai periculoase afectiuni ale secolului 21. Cum scapam de el? Avand mai multa grija de sanatate si ignorand toate problemele marunte. Legumele au proprietati anti-inflamatorii, asa ca vor reduce inflamatia cauzata de stres. Cele mai bune in acest caz sunt rosiile, varza, spanacul, kale.

Crampe musculare. Ti se intampla? S-ar putea sa fie vorba despre o deficienta de potasiu, asa ca nu uita sa adaugi in dieta spanac, grane, broccoli, mazari, telina si castraveti.

Sistem imunitar slabit. In special cand te refaci greu dupa o raceala, este un semn clar ca ceva nu este in ordine. Probabil ca ai nevoie de mai multe vitamine si minerale. Nu uita sa consumi mai des sucuri verzi, salate si cruditati de tot felul.

Digestie. De ce sa mananci legume zilnic? Pentru ca vei o digestie sanatoasa, care va sustine starea de satietate si te va ajuta sa nu mananci mai mult decat este necesar. Include-le in dieta ta si nu vei avea nicio problema legata de tranzitul intestinal.

Mananca „colorat”. Adica farfuria ta ar trebui sa fie cat mai colorata! Nu vei avea o sanatate de fier daca nu mananci legume si fructe suficiente. Asa ca incearca sa introduci o salata verde la orice masa ( sau orice alta salata care stii ca se potriveste). Da, poti manca legume in orice circumstante, trebuie doar sa te obisnuiesti cu ideea.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *