Ce se intampla daca iei o lingurita de seminte de chia zilnic

Daca ti-am starnit curiozitatea si vrei sa stii ce se intampla daca iei o lingurita de seminte de chia zilnic, esti pe cale sa afli un mare secret. Despre aceste seminte am mai discutat si stii deja ca au o gramada de beneficii.

Numele de chia se trage de la denumirea azteca „chian” si denumeste o substanta uleioasa, asa ca se potriveste perfect, in special ca acestea sunt bogate in Omega 3, adica grasimi nesaturate si sanatoase.

Poate ca nu stiai, dar semintele de chia sunt benefice digestiei, asa ca este indicat sa le consumi, in special daca te confrunti cu astfel de afectiuni.

Ce proprietati au aceste seminte de chia?

– sunt o adevarata sursa de minerale. Cu zinc, cupru si mangan in compozitie, semintele de chia te vor tine departe de afectiuni respiratorii sau raceli. Unde mai pui ca vei avea o stare generala mai buna?

– contin fibre din abundenta. Asa ca te vor ajuta in procesul de digestie si iti vor imbunatati tranzitul intestinal. Poti sa le adaugi in smoothie-uri, pentru un plus de savoare…citeste totul despre semintele de chia aici >>>

O lingurita de seminte de chia pe zi poate face minuni!

Da, cel putin atunci cand ne referim la sistemul digestiv. Poate ca ai observat ca daca pui apa peste semintele de chia, acestea devin in scurt timp gelatinoase. Ei bine, acelasi lucru se intampla si atunci cand sunt ingurgitate, asa ca atunci cand ajung in stomac au un efect de vindecare. Aceste seminte de chia vor ajuta la eliminarea tuturor toxinelor pe care le gasesc in cale.

De asemenea, acestea au si rolul de a incetini descompunerea rapida a carbohidratilor, incetinind actiunea enzimelor continute.

Semintele de chia sunt o adevarata minune si contin nu mai putin de 19 aminoacizi! Contin si antioxidanti, fier ( mai mult decat spanacul!), vitamina C ( mai mult decat portocalele!) potasiu ( da, in cantitate mai mare decat bananele).

O lingurita de seminte de chia pe zi pentru pielea ta

Au un efect benefic asupra pielii, asa ca spune adio tenului uscat. Sunt indicate si pentru diabetici, avand in vedere ca pot regla nivelul glucozei din sange.

Desigur ca acele budinci de chia de care ai tot auzit sunt minunate pentru sanatatea ta, asa ca iti indicam sa incepi ziua in acest mod. Macar de 2 ori pe saptamana prepara o budinca pentru micul dejun.

Ai nevoie de: 3 linguri de seminte de chia si o cana de lapte vegetal. Pune compozitia in frigider pana dimineata. Desigur ca pana dimineata se va umfla, asa ca vei avea o bundinca generoasa. Adauga nuci, miere, fulgi de cocos si capsuni sau fructe de sezon.

O bunatate de mic dejun, va fi o adevarata placere sa-ti incepi ziua asa.

Asadar, daca vrei sa te asiguri ca iei necesarul de vitamine si fibre zilnic, nu uita sa adaugi o lingurita de seminte de chia in apa, in smoothie sau in sucul de fructe. Poti sa le adaugi in salate, etc, asa ca nu evita sa le consumi cat mai des, vei avea parte de o gramada de beneficii.

5/5 (39)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *