Dieta nutritarian – slabesti inteligent

Traim intr-o lume in care nutritia incepe sa devina tot mai importanta din fericire, asa ca dieta nutritarian a facut furori in toata lumea. Vei intelege imediat de ce si cum functioneaza principiile acesteia. Este important de inteles ca dieta nu este totul. De asemenea, un consum mai redus de carne nu iti va conferi foarte multi nutrienti.

Trebuie sa echilibrezi alimentatia daca vrei sa iti ofere vitaminele si mineralele necesare. Asa se face ca dieta nutritarian te poate ajuta sa fii mai sanatoasa si mai supla. Dar va fi necesar sa aplici cateva idei de baza si sa le respecti cu strictete.

Inventatorul acesteia, medicul Fuhrman explica faptul ca nu orice leguma iti poate oferi necesarul zilnic de vitamine.

Tocmai de aceea este important sa variezi ce mananci si sa alegi acele alimente sarace in calorii, dar bogate in nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti.

Asadar, in cele ce urmeaza vom detalia regimul inventat de Fuhrman, un celebru nutritionist care a facut furori cu cartile sale.

Dieta nutritarian – care sunt principiile de baza?

O nutritie calitativa presupune mai mult decat alegerea unor alimente scumpe, care promit marea cu sarea. Daca vrei sa ai o silueta de vis, dar si o sanatate puternica va trebui sa urmezi 3 reguli.

  1. In primul rand, in dieta nutritarian vei avea grija sa alegi acele alimente bogate in micronutrienti si sarace in calorii.
  2. Nu vei consuma mai multi macronutrienti (glucide, proteine) decat ai nevoie, in functie de greutatea, varsta si inaltimea ta.
  3. Vei evita alimentele toxice, bogate in grasimi trans, aditivi, chimicale, etc. Stii la ce ne referim: fast-food, alimente procesate, sucuri carbogazoase si lista poate continua muuult si bine!

Fara doar si poate, daca vei elimina cateva obiceiuri nocive, ca cele de mai sus deja esti pe drumul cel bun, iar sanatatea ta va fi sustinuta.

Medicul Fuhrman recomanda sa consumam carne cat mai rar, iar daca o facem, ar trebui sa cumparam produse bio. Asa ca dieta va fi axata pe alimente crude, fructe, germeni, nuci si cereale. Apropo, ar cam trebui sa spui adio alimentelor prajite!

Dieta nutritarian – ce ar trebui sa mananci intr-o zi:

  • legume proaspete, dar si preparate termic, mai putin cartofi si rosii totusi. Se recomanda varierea acestora, se vor consuma in jur de 30-60% legume
  • fructe proaspete si de sezon, intre 15-45%
  • leguminoase – aprox 40%
  • cereale si fainoase – mai putin de 10%
  • carne, lactate si oua – la fel ca in cazul cerealelor
  • carne grasa, foarte rar sau deloc daca este posibil

Asadar, este important sa gatesti variat, dar sa nu uiti sa mananci cruditati, de orice fel. Acestea ne tin sanatosi, asa ca nu neglija acest aspect atat de important. Sunt atatea studii care arata ca o dieta verde este cheia unei sanatati de fier.

Include in dieta ta sucuri de fructe si legume, preparate chiar de tine, daca se poate. Nu uita sa faci miscare si sa consumi lichide din abundenta.

5/5 (19)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *