Oamenii care plang la filme sunt cei mai puternici!

Poate ca nu stiai, dar un studiu recent a aratat ca oamenii care plang la filme sunt printre cei mai puternici, fiind capabili sa exprime prin acest comportament ceea ce simt.

De mult timp psihologii au studiat acest fenomen, iar plansul este, de fapt, benefic. Nu este deloc eficient sa iti reprimi lacrimile sau emotiile. Despre toate acestea vom discuta astazi, pentru a intelege mai bine acest studiu.

Mereu suntem incurajati sa nu plangem si sa dam dovada de tarie de caracter. Dar este acest tip de comportament unul puternic? In societatea in care traim, exista foarte multe persoane care nu-si exprima emotiile si considera ca plansul este o slabiciune.

Considera ca este rusinos sa te porti in acest fel si habar nu au ca oamenii care plang sunt cei puternici. Plansul nu este ceva rusinos, este doar o reactie naturala a corpului nostru la bucurie, tristete sau durere. Foarte multe emotii sunt strans legate de actiunea de a plange si nu avem niciun motiv sa reprimam acest aspect!

Oamenii care plang dau dovada de putere

Pe masura ce inaintam in varsta, avem tendinta sa devenim mai inchisi, iar multi aleg sa nu-si exprime emotiile niciodata. Ceea ce poate fi extrem de daunator, asa cum stii probabil deja. Invatam sa inghitem in sec si sa ne reprimam sentimentele. Iar apoi ne miram ca suntem nefericiti…

Dar totusi, exista si oamenii care plang la filme, de exemplu, fiind incapabili de a-si inhiba aceste trairi. Sa fie acestia slabi? Nicidecum! Cei din jur pot rade pe seama lor, considerandu-i prea emotivi si usor de impresionat. Dar lucrurile stau cu totul altfel, in realitate.

Ne aflam pe aceasta planeta pentru a ne depasi limitele, asa ca tine minte: oamenii care plang la filme sunt mult mai puternici decat restul!

Expertii declara ca acestia sunt foarte empatici si simt emotiile celor din jur, sprijinindu-i cu orice pret. Inteleg fericirea sau durerea celorlalti la un cu totul alt nivel.

Poate ca nu stiai, dar empatia este o parte esentiala a inteligentei emotionale, iar aceasta forma a inteligentei este regasita la multi lideri si oameni de succes.

Aceste persoane au un psihic de fier si stiu perfect cum sa relationeze cu ceilalti, indiferent de situatie. Sunt mult mai sociabili si mai generosi decat restul. Cand esti capabil sa te pui in locul altora, inseamna ca ai o minte mult mai deschisa si intelegi cu adevarat emotiile. Iata de ce multi reusesc sa ajunga in pozitii de succes.

Oamenii care plang ii inteleg mai bine pe ceilalti

Asa ca sfatul psihologilor nu este neaparat de a plange la filme, ci de a intelege ce se petrece in spatele acestei actiuni. Da-ti voie sa simti, sa traiesti orice moment si NU inhiba nicio traire.

Nu faci altceva decat sa creezi blocaje emotionale in acest fel, care nu te vor ajuta sa te eliberezi si sa ai o viata armonioasa.

Asa ca, data viitoare cand vezi pe cineva plangand la filme, nu-l judeca, lasa-l sa simta emotia si fa si tu acelasi lucru, chiar daca nu plangi.

Cum sa fii fericita – ce trebuie sa stii

Cum sa fii fericita este o intrebare care rasuna in mintea multor femei din intreaga lume, in special in aceste vremuri incerte, cand toate par sa fie in continua schimbare.

Pare ca oamenii s-au saturat de viata “obisnuita” si vor mai mult de atat. Vor sa isi urmeze vocea interioara si sa isi gaseasca sensul vietii. Chiar daca asta nu va presupune casatorie si copii…citeste mai multe despre fericire aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *