Miere si turmeric: Cel mai puternic antibiotic

Putini stiu, dar aceasta combinatie dintre miere si turmeric te poate salva de multe lucruri, avand in vedere ca este un antibiotic de exceptie.

In lumea in care traim, multi au uitat cat de puternica este natura, iar faptul ca avem atatea antibiotice direct in natura este mai degraba ignorat…Dar totusi exista cercetatori care nu pierd vremea si doresc cu tot pretul sa ne aminteasca de leacurile naturii. Medicamentele alopate par sa fi acaparat piata, asa ca este momentul sa aflam ce putem face pentru a schimba situatia. Este bine de stiut ca atunci cand folosim miere si turmeric ca tratament, se pot intampla minuni.

Nici macar medicii nu reusesc sa explice aceste lucruri, asa ca ramane de vazut ce se petrece, de fapt. Cert este ca vorbim despre doua super alimente, pe care trebuie sa le incluzi cat mai des in dieta ta.

Miere si turmeric – de ce este combinatia imbatabila?

Desigur ca si antibioticele alopate sunt utile si au ajutat in nenumarate cazuri. Dar in ziua de astazi ne confruntam cu o suprasaturare a pietei, in acest sens. Adica, pentru orice afectiune, fie ca este grava sau nu, se prescriu antibiotice!

Desigur ca in timp organismul si chiar sistemul imunitar vor fi afectate, asa ca este bine sa gasim si alte metode de vindecare. In special cand situatia nu este chiar atat de grava, incat sa ne puna existenta in pericol.

Tocmai de aceea vorbim despre miere si turmeric astazi. Sigur stii deja ca mierea poate lupta impotriva afectiunilor, fara a crea bacterii rezistente la antibiotice. Un studiu publicat in Jurnalul European al Microbiologiei a aratat ca mierea a reusit sa distruga toate bacteriile testate! Are atat actiune interna, cat si externa.

Conform unuia dintre cercetatori – medicul Dee Carter:
„Cercetarea noastra arata clar ca produsele pe baza de miere pot inlocui cu succes antibioticele in numeroase situatii, asa ca ar trebui luata in calcul mai des.”

Turmericul este alta minune a naturii despre care am mai discutat, dar subiectul merita reluat. Nu de alta, dar are atatea intrebuintari, incat oamenii au nevoie de un reminder constant. Turmericul este un remarcabil antioxidant, antiseptic, anti-inflamator, etc.

Combinatia dintre miere si turmeric este invincibila, fiind cunoscuta inca din antichitate, iar medicina ayurvedica o sustine. Recent, a trecut granitele Indiei iar multi au inceput sa foloseasca acest amestec si in Occident.

Exista studii care arata mierea si turmericul sustin cu succes sistemul imunitar si il intaresc in caz de boala, alungand fara probleme infectiile din corp.

Miere si turmeric – pentru o piele mai frumoasa

In afara de faptul ca poti trata cu succes raceli, gripe, dureri de cap, etc poti folosi acest amestec si pentru avea o piele mai frumoasa. Este utila si in prevenirea si chiar tratarea cancerului, arata cercetarile in domeniu.

Miere si turmeric – iata cum sa prepari combinatia ideala:

Ingrediente

  • 1 lingurita de turmeric bio
  • un sfert de cana de miere
  • 2 picaturi de ulei esential de lamai (optional)

Instructiuni de preparare:

Amesteca bine toate ingredientele apoi pune-le intr-un borcan de sticla inchis, la temperatura camerei. Amesteca bine inainte de a lua o lingurita, de 2 ori pe zi. In special cand esti racita sau ai vreo infectie. Dar poti lua si ca preventie, o data pe zi.

4.8/5 (74)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *