Clatite cu banane, un desert delicios fara faina!

Aceste clatite cu banane si scortisoara cu siguranta vor deveni preferatele tale, iar cand vei afla cum se prepara vei dori sa le pregatesti in fiecare duminica!

Traim intr-o lume din ce in ce mai ocupata, asa ca gatitul, pe ici pe colo, a devenit un lux. Lumea nu mai are timp sa stea ore intregi in bucatarie, daramite sa mai faca si deserturi. Desigur ca un mic dejun american cu clatite poate fi excelent si trebuie incercat.

In special ca aceste clatite cu banane pe care urmeaza sa ti le prezentam NU au faina. Da, ai citit bine. Asa ca vei putea manca fara sa-ti faci probleme ca te vei balona. Sau ca vei lua rapid cateva kilograme in plus.

Fara doar si poate ca faina in exces nu este sanatoasa, asa ca astazi vei invata ce poti face pentru a o evita. Exista o varianta minunata de clatite, care sunt usor de digerat si sunt foarte sanatoase. Haide sa vedem despre ce este vorba.

Clatite cu banane si scortisoara. Cum se prepara?

Vor castiga un loc de onoare in farfuria ta. Iar faptul ca au in compozitie doar alimente sanatoase, face ca reteta sa fie si mai demna de a fi apreciata.

Bananele sunt bogate in proteine si regleaza glicemia; bogate in antioxidanti, asa ca te feresc de boli cronice si de radicalii liberi; contin triptofan, o substanta care te ajuta sa ai o stare de spirit buna; contin pectina asa ca te ajuta sa ai o digestie mai buna si sa elimini toxinele

Aceste clatite cu banane contin si oua, iar atat timp cat sunt ecologice, poti fi sigura ca sunt sanatoase.

Ouale sunt o sursa minunata de proteine, sunt bogate in seleniu, vitamina D, B6, B12 si minerale precum zinc, cupru si fier; sustin sistemul imunitar.

Scortisoara abunda in antioxidanti, are proprietati anti-inflamatoare, asa ca va scadea riscul de a face boli; proprietati antibacteriene si antifungice

  • Clatite cu banane – cum sa le pregatesti

Ingrediente

  • 2 banana bine coapte si zdrobite
  • 3 oua
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita extract vanilie
  • un praf de sare de mare
  • ghee sau unt natural

Mod de preparare

Vei amesteca toate ingredientele intr-un bol si nu te vei opri pana nu vei obtine o compozitie uniforma. Pune putin ghee sau unt intr-o tigaie incalzita. Pune o lingura din compozitie si las-o pana cand incep sa apara mici bule. Intoarce clatita si pe partea cealalta.

Vei obtine niste clatite cu banane minunate, pe care le poti unge cu putin gem sau miere, dupa plac. Pofta buna!

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *