De ce nu iti este foame de dimineata?

Te-ai intrebat si tu de ce nu iti este foame de dimineata? Poate ca ar fi momentul sa afli ce se petrece. Nu de alta, dar s-ar putea sa iti creeze multe probleme. Acest obicei de a nu lua prima masa a zilei poate avea repercursiuni neplacute.

Cei mai multi dintre cei care omit un pas atat de important nu fac altceva decat sa se ingrase sau sa aiba un nivel foarte scazut de energie. Asa ca este momentul sa afli de ce nu iti este foame de dimineata.

Evident ca modul de viata poate conduce la astfel de situatii. Te-ai obisnuit sa bei cafeaua si sa fumezi inca de la prima ora? Aceasta ar putea fi una dintre cauzele acestui obicei nefast. Dar despre toate acestea vom discuta mai multe in cele ce urmeaza.

De ce nu iti este foame de dimineata? Pentru ca nu te „pregatesti” pentru asta!

Foarte multe femei se confrunta cu aceasta situatie, asa cum am mai mentionat. Au senzatia ca este bine sa manance prima masa a zilei la ora 14 sau chiar 16! Evident ca in acest caz vei manca muuult mai mult decat este cazul si vei provoca dezechilibre la nivelul organismului.

Primul lucru pe care il poti face este sa mananci mai putin seara sau sa nu mai mananci nimic dupa ora 19. Daca vei repeta acest lucru pentru cateva zile poti fi sigura ca nu va mai fi o problema cu apetitul tau. Evident ca te vei trezi infometata la un moment dat si vei uita de tabieturi.

Nu este cazul sa mananci foarte mult din prima. Incepe cu un mic dejun frugal. Un bol cu cereale integrale si lapte de ovaz sau un smoothie de fructe de padure. Este suficient pentru un prim pas. Incetul cu incetul vei observa ca acest obicei se va integra perfect in viata ta.

S-ar putea chiar sa incepi sa bei mai putina cafea. Si nu uita ca ceaiul verde este cel putin la fel de eficient, dar mult mai sanatos.

De ce nu iti este foame de dimineata? Atentie la somn si dereglarile hormonale care pot surveni

Atunci cand nu dormi suficient si profund, s-ar putea sa existe urmari. Una dintre ele consta in faptul ca lipsa somnului iti va afecta si apetitul. Specialistii au ajuns la concluzia ca durata somnului de peste noapte afecteaza si felul in care mancam. Poate ai observat ca atunci cand nu dormi foarte bine nici apetitul nu este unul pe masura asteptarilor. Mai ales la prima ora.

Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a sta treaza pana la 2 dimineata in contextul in care tu trebuie sa fii in picioare la 7…Activitatea hormonala este legata de ciclurile de somn. Iar daca tu te trezesti in timpul unui ciclu important de somn, nu va fi bine deloc. Iti va fi somn, nu vei avea energie, iar in loc de mancare vei prefera o cafea.

Obiceiurile noastre de zi cu zi sunt foarte importante, in special daca vrem sa avem grija de silueta si sanatatea noastra. Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a incepe un film la ora 23.

Mic dejun de toamna. Ai si tu pofta de ceva savuros?

Atunci incepe ziua cu granola. Am mai vorbit despre acest mix de cereale integrale, preparat la cuptor, pe care il poti “gati” cu usurinta chiar la tine acasa. Super sanatos si hranitor, acest mic dejun este o idee super pentru zilele mohorate de toamna.

Granola este o combinatie delicioasa intre mai multe cereale, seminte si nuci, care te va face sa iti doresti ca dimineata sa vina mai repede. Desigur, aceste retete de granola pot fi preparate si savurate la orice ora, doar ca dimineata este ideal sa mananci cereale integrale…vezi mai multe idei de mic dejun >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *