Mic dejun de toamna. Pentru ce sa optezi la prima masa a zilei?

Vrei un mic dejun de toamna care sa te incalzeasca si inveseleasca? Atunci citeste mai departe, pentru ca astazi ne-am propus sa iti aducem in atentie cateva idei…calde. Pentru prima masa a zilei ai putea opta pentru ceva sanatos, eficient si dulce. Da, ai citit bine si daca poti sa servesti un preparat care sa te incalzeasca este si mai bine.

Un mic dejun de toamna ar trebui sa fie consistent, hranitor si sa te ajute sa te trezesti mai usor. Tocmai de aceea granola, banana bread sau terciul de ovaz se numara printre ideile noastre.

Haide sa vedem impreuna cu ce ai putea sa te binedispui inca de la prima ora a zilei.

Mic dejun de toamna. Ai si tu pofta de ceva savuros?

Atunci incepe ziua cu granola. Am mai vorbit despre acest mix de cereale integrale, preparat la cuptor, pe care il poti “gati” cu usurinta chiar la tine acasa. Super sanatos si hranitor, acest mic dejun este o idee super pentru zilele mohorate de toamna.

Granola este o combinatie delicioasa intre mai multe cereale, seminte si nuci, care te va face sa iti doresti ca dimineata sa vina mai repede. Desigur, aceste retete de granola pot fi preparate si savurate la orice ora, doar ca dimineata este ideal sa mananci cereale integrale.

De asemenea, pregateste-te cu fructe de sezon, deoarece vei savura minunata granola cu ceva proaspat. O portie de zmeura, capsune, dar si banane o sa mearga excelent cu granola.

Pentru a obtine un preparat cald si imbucurator, incalzeste o cana de lapte si toarna peste portia ta de granola. Te vei simti minunat dupa acest festin lejer.

Apropo, daca vrei sa inveti cum sa prepari granola, o poti face citind reteta, pas cu pas, aici >>>

Mic dejun de toamna – banana bread sau painea de banane

Sigur ai auzit despre acest preparat, in special in perioada aceasta. Nu de alta, dar multi au inceput sa o prepare, pentru a avea un dulce sanatos fara sa fie nevoie sa mearga la magazin. Si unde mai pui ca se face super repede, merge perfect alaturi de o cafea sau un capuccino si este chiar satioasa.

Ai nevoie de cateva banane foarte bine coapte, faina, putin zahar (sau stevia), lapte vegetal si…putin timp la dispozitie. Din fericire, banana bread merge de minune si a doua zi, asa ca nu trebuie sa o prepari chiar de dimineata. Apropo, poti pregati si o paine de banane de post, asa ca te poti bucura de ea in orice zi a anului!

Primul pas va fi decojirea bananelor, dupa care le vei pisa, pana devin o pasta. Desigur, poti folosi si blenderul. Dupa ce vei obtine pasta de banane, va fi momentul sa adaugi si restul ingredientelor. Vei pune treptat uleiul, faina integrala si praful de copt. Amesteci usor pana obtii un aluat..vezi reteta completa de banana bread >>>

Mic dejun de toamna – terci de ovaz sau fulgi crocanti de hrisca?

Daca esti la dieta, iti recomandam sa incerci si fulgii crocanti de hrisca, care te vor ajuta sa slabesti, mai mult ca sigur. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incalzesti o cana de lapte vegetal (mai putin caloric) si sa il torni peste fulgii de hrisca. Apropo, nu este obligatoriu sa cumperi varianta crocanta, ii poti achizitiona si pe cei normali, sunt la fel de eficienti.

Mai adauga si cateva boabe de afine sau capsune, o lingura de seminte de canepa si bucura-te de un mic dejun satios, dietetic si cald. Vei incepe ziua cu dreptul, plus ca digestia si tranzitul intestinal vor fi imbunatatite.

Terciul de ovaz se prepara la fel de repede. Se pune o cana de lapte la fiert si se adauga si cateva linguri de ovaz. Se amesteca incet, iar cand incep sa fiarba se da focul la flacara mai mica. Daca vreti ca terciul sa fie mai putin vascos se mai poate adauga putina lapte sau apa. Vei obtine un preparat delicios, poti adauga fructe, putina miere, alegerea iti apartine.

Nu uita sa mananci mereu micul dejun si sa te adaptezi nevoilor organismului in fiecare sezon!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.