Masa de pranz – idei si retete, gata in 5 minute!

Pentru o masa de pranz gustoasa, nu este nevoie sa trudesti ore in sir, in bucatarie. Stim, poate parea un vis frumos, dar greu de crezut. Ei bine, astazi ne-am propus sa iti redam increderea si sa te ajutam sa pregatesti rapid masa de pranz, chiar si in 5 minute.

Cum este posibil sa existe idei de pranz atat de usor de realizat? Bineinteles ca va trebui sa mergi inainte la cumparaturi si sa faci „provizii”. De fapt, cea mai usoara metoda pentru a pregati rapid o masa este aceea de a avea tot felul de ingrediente neperisabile, la indemana. De exemplu, poti cumpara legume congelate, sosuri, carne, etc si le poti depozita in frigider, pentru perioade indelungate de timp.

De asemenea, conserve cu mazare, fasole, porumb, sos de rosii, etc. Desigur ca sunt mai sanatoase cele cumparate proaspete. Dar exista momente cand nu ai timp, asa ca mai bine te vei folosi de aceste ingrediente decat sa sfarsesti prin a manca o shaorma, la masa de pranz. Sau cel putin, daca vei opta pentru shaorma, asigura-te ca e pregatita chiar de tine, cu siguranta alimentele vor fi mai bine alese.

Masa de pranz – ce poti pregati rapid, fara mari batai de cap?

Orez cu pui. Cumpara orez instant (cel care se fierbe rapid), pune 2 felii de pui la gratar (sunt gata in 5 minute), fierbe o mana de legume congelate si adauga putin sos de soia, la final, pentru un plus de savoare. Vei pregati rapid aceasta masa si cu siguranta o poti servi si la birou. Pregateste de seara aceasta reteta simpla si bucura-te de un pranz realizat chiar de tine, a doua zi. Desigur ca acest orez cu pui ( sau cu tofu, daca vrei varianta vegana) este ideal si pentru masa de seara. Daca alegi sa ii pui tofu, asigura-te ca il rumenesti un pic intr-o tigaie antiaderenta, ii va da o savoare aparte.

Sandvis satios, cu humus si legume. 2 felii mari de paine integrala de secara, unse bine cu humus, cateva rosii uscate, cateva rondele de castravete si 2 frunze de salata. Cu siguranta te vei bucura de savoare acestui sandvis usor de realizat. Daca vrei varianta cu carne, poti adauga si o felie de muschi file afumat, va merge de minune in aceasta combinatie.

Masa de pranz – burrito sau shaorma, facute chiar de tine

Un burrito poate fi servit la pranz, fiind o masa sanatoasa si consistenta. Iti recomandam sa cumperi lipii din faina integrala sau fara gluten, daca tii la silueta. Ai nevoie de 1/2 ardei capia taiat felii subtiri, o mana de fasole rosie, 1/2 avocado taiat cuburi, sos de rosii picant, catev boabe de porumb. In functie de preferinta, poti adauga si pui facut in prealabil la gratar sau orice alta carne.

De exemplu, daca ti-au ramas cateva bucatele de carne de porc sau vita de la friptura, le poti folosi cu succes pentru a pregati un minunat burrito. Nu iti va lua mai mult de 5 minute sa-l pregatesti, odata ce ai ingredientele. Asa ca il poti realiza chiar si dimineata, inainte de a pleca la serviciu.

Daca nu te omori dupa mancarea mexicana, poti realiza o shaorma. Iti sugeram sa cumperi tot lipii integrale, ai nevoie de cateva bucatele de pui facut la gratar, putina maioneza si ketchup, putin mustar, un castravete murat, cateva felii de rosii si o mana de salata de varza. Ar fi bine sa excluzi cartofii prajiti sau sa ii inlocuiesti cu cei facuti la cuptor, in acest mod vei putea manca o shaorma „fara regrete”.

Alte idei de pranz facile si usor de realizat: salata de ton ( salata verde, ton, porumb, rosii, amestecate rapid, gata in 5 minute), salata greceasca (rosii, castraveti, masline, branza feta, ulei de masline, condimente), omleta (poti adauga ciuperci, pentru a fi mai satioasa, paine integrala, salata de cruditati), paste cu legume ( poti folosi legume congelate sau din conserve, vor fi gata rapid).

Pandispan de post – ce fructe sa alegi?

Iti propunem sa incerci varianta cu fructe de padure, pe care am descoperit-o recent. In special acum ca este necesar sa ne bucuram de mai multe vitamine, fructele de padure sunt de departe cea mai buna alegere. Abunda in antioxidanti, vitamina C, resveratrol si minerale.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de fructe ( poti incerca si cu visine congelate), faina ( de prefetat integrala sau fara gluten, dar doar daca tii la silueta), zahar brun si 2 portocale organice.

INGREDIENTE:

– 600 g fructe de padure sau doar zmeura sau afine ( la alegere, si cele inghetate sunt excelente)

– 1/2 ceasca cu ulei presat la rece

– o cana de apa minerala…vezi continuarea retetei aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *