Perioada menstruala: ce sa mananci, pentru a te simti mai bine

Atunci cand ne aflam in perioada menstruala, uneori avem o stare de slabiciune, care greu poate fi contracarata. Asa ca, de acum incolo, poate ca ar fi bine sa acorzi o mai mare atentie si dietei, atunci cand te afli in acea perioada a lunii.

Desigur ca nu inseamna ca durerile iti vor trece imediat, dar cu siguranta vor fi de folos in cazul inflamatiilor si preventiei acestora. Asa ca, ne vom axa mai mult pe fructe si legume crude. De asemenea, este important sa te hidratezi corect, sa consumi putin ghimbir si sa nu uiti sa faci cativa pasi.

In acest fel, perioada menstruala va fi mai usor de tolerat, in special daca esti una dintre femeile care intampina dificultati, in aceste zile.

Perioada menstruala – un suc de portocale si cateva cuburi de ciocolata neagra

Un fresh de portocale iti va da energia de care ai nevoie, chiar de la prima ora. Asa ca incepe ziua cu un suc de portocale facut chiar de tine, bucura-te de un mic dejun sanatos, de asemenea. Jumatate de avocado alaturi de 2 felii de paine din faina integrala pot fi excelente, pentru a incepe ziua cu dreptul.

Desigur ca merge de minune si o salata de cruditati sau un bol cu cereale integrale si un pahar de lapte vegetal. Aceste alimente te vor ajuta sa diminuezi aparitia durerilor, avand in vedere ca au un efect antiinflamator puternic.

Poftele din timpul menstruatiei. Cum sa le gestionezi? De ce apar?

Ai remarcat si tu, la fel ca si alte femei, ca in perioada menstruatiei pofta de dulce iese in evidenta.Parca ai manca ciocolata sau produse de patiserie cu zahar, nu-i asa ca suna cunoscut? Haide sa vedem de ce se petrece acest fenomen si ce explicatie rezonabila exista.

Se pare ca aceste pofte apar din cauza peptidelor endogene, explica Suzanne Fenske, profesor in cadrul facultatii de medicina Mount Sinai, New York. Stim, suna complicat. Cu alte cuvinte, se petrec o serie de modificari fiziologice care conduc la accentuarea poftei de mancare. Evident ca vorbim despre dereglari hormonale, atat de frecvente in timpul sau inaintea menstrei…mai multe despre poftele din timpul menstruatiei >>>

Ciocolata neagra – confera o stare de bine. De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca te va ajuta sa ai o stare de spirit mai buna, conform studiilor. Care este motivul? Ei bine, substantele continute de ciocolata neagra ajuta organismul sa se relaxeze, conferind o stare de liniste. Desigur, cei care sufera din pricina depresiei nu trebuie sa se bazeze doar pe acest aliment. Dar nici nu strica sa consume de cateva ori pe saptamana macar 2 cubulete de ciocolata.

Perioada menstruala – ghimbir si ananas?

Ghimbirul este eficient in combaterea inflamatiilor si a durerilor cauzate de mentruatie. El poate fi folosit si pentru combaterea starilor de ameteala si greata.
Atentie: pentru a creste eficacitatea ghimbirului, consuma de 2 sau 3 ori pe zi atunci cand ai crampe menstruale. Merge de minune in ceaiuri, mai ales ca in acest mod nu te va deranja aroma sa pregnanta.

Daca te confrunti deseori cu probleme de stomac, dureri menstruale sau indigestii tine mine ca ananasul este solutia. Contine bromelaina, iar aceasta enzima digestiva are rolul de a te feri de balonare.

Are si rol diuretic, asa ca este esential atunci cand vrei sa slabesti, favorizand un tranzit sanatos.

Mentionam si ca ananasul lupta impotriva cancerului. Stiai ca acest fruct este abunda in vitamina C si A? Daca il vei consuma regulat vei pazi celulele de radicalii liberi, care ameninta sanatatea acestora.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *