Poftele din timpul menstruatiei – cum sa le tii sub control?

Poate si tu ai remarcat ca poftele din timpul menstruatiei nu tin cont de nimic. Si de cele mai multe ori este dificil sa le tii in frau. Asa ca astazi vom afla de ce se petrece acest fenomen si ce este de facut.

Evident ca nu este un lucru usor sa scapi de poftele din timpul menstruatiei. De fapt, nu vom face altceva decat sa le controlam, invatand sa nu le mai dam atat de multa importanta.

Asa ca haide sa vedem impreuna ce este de facut si de ce este mai usor decat credeai sa uiti de ele. Desigur ca vorbim tot despre o nutritie sanatoasa, care te poate ajuta sa uiti de acele gustari calorice care te „bantuie”.

Poftele din timpul menstruatiei. Cum sa le gestionezi? De ce apar?

Ai remarcat si tu, la fel ca si alte femei, ca in perioada menstruatiei pofta de dulce iese in evidenta 🙂 Parca ai manca ciocolata sau produse de patiserie cu zahar, nu-i asa ca suna cunoscut? Haide sa vedem de ce se petrece acest fenomen si ce explicatie rezonabila exista.

Se pare ca aceste pofte apar din cauza peptidelor endogene, explica Suzanne Fenske, profesor in cadrul facultatii de medicina Mount Sinai, New York. Stim, suna complicat. Cu alte cuvinte, se petrec o serie de modificari fiziologice care conduc la accentuarea poftei de mancare. Evident ca vorbim despre dereglari hormonale, atat de frecvente in timpul sau inaintea menstrei.

Tot peptidele endogene sunt responsabile si de poftele accentuate de mancare din timpul sarcinii. Poftele exagerate de mancare pot trada si alte stari de sanatate sau afectiuni. Anemia care apare uneori in timpul sarcinii poate da pofte exagerate de mancare. Desigur ca in acel caz este cel mai bine sa consulti medicul.

Alimente bogate in estrogen – ce trebuie sa consumi?

Aceste alimente bogate in estrogen sunt absolut necesare pentru o sanatate de fier. In special ca regleaza multe functii la nivelul organismului. Nu sunt necesari doar pentru reglarea menstruatiei. Acesti hormoni sunt implicati si in activitatea functiei urinare, a sistemului cardiovascular, sistemului osos, in sanatatea pielii, etc.

Pentru a fi sigura ca nu ducem lipsa hormonului feminim esential este fundamental sa consumam aceste alimente bogate in estrogen despre care urmeaza sa discutam…vezi alimentele cu estrogen aici >>>

Poftele din timpul menstruatiei – cum le previi?

Nu este atat de complicat. Trebuie doar sa nu ajungi in acea stare pregnanta de foame. Daca ai pofte si esti si infometata, desigur ca vei manca mult mai mult. Asa ca mananca inca de dimineata un mic dejun consistent. Alege o omleta cu legume sau cereale integrale si lapte vegetal.

La fel, nu sari peste masa de pranz, in special daca esti la birou. Vei fi tentata sa cumperi ceva de la fast-food sau vei manca dulciuri in loc de mancare. In special ca unele fete au pofta de alimente sarate.

Asigura-te ca ai 2 gustari sanatoase la tine. De exemplu afine, migdale sau un iaurt grecesc. Desigur ca poti varia dupa bunul plac. Dar sa nu alegi la gustare chipsuri sau covrigei.

Poti opta pentru o salata de ton, o supa crema de migdale sau un gratar de pui, la masa de pranz. Aceste alimente au si multi nutrienti, asa ca ai toate motivele sa le alegi.

Daca vrei dulciuri, alege-le pe cele cu stevia sau miere. Evita prajiturile de la cofetarie, sunt pline de zahar si chimicale. Asa ca ar fi cea mai buna idee sa alegi ceva calitativ.

In acest mod, vei reusi cu succes sa previi aceste pofte, asa ca nu iti faci griji. Disciplina este totul, asa cum bine stii!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *