Alimente impotriva insomniei – stiai?

Da, exista alimente impotriva insomniei, iar tu ar trebui sa stii despre ce este vorba. Nu de alta, dar sunt mai eficiente decat se crede. Gandeste-te ca mai demult oamenii nu cumparau medicamente pentru orice afectiune. Evident ca nu existau somnifere, asa ca poti sa te descurci si tu fara ele.

Un lucru este cert: exista alimente impotriva insomniei. Asa ca este momentul ca si tu sa te familiarizezi cu acestea. Desigur ca unele dintre acestea te vor surprinde si nici nu este de mirare.

Din fericire, exista si aceasta varianta la indemana oricui. Ca sa nu mai spunem ca poti face mai mult decat atat. Nu uita ca plimbarile in natura, mancarea sanatoasa si eliberarea de stres vor face minuni in ceea ce priveste eliminarea noptilor fara somn.

Alimente impotriva insomniei – ce ar trebui sa mananci mai des?

Fistic. Probabil ca iti place primul „candidat” din lista noasta. Una dintre cele mai savuroase nuci, fisticul te poate ajuta in ceea ce priveste insomniile. De ce? Datorita continutului ridicat de vitamina B6, recunoscuta pentru faptul ca sustine producerea melatoninei, hormon esential pentru somn.

Nu este neaparat nevoie sa iei suplimente care contin melatonina. Din fericire, bananele, curcanul, nucile, somonul sunt bogate in triptofan, un aminoacid care ajuta la degajarea de melatonina, serotonina, etc. Asa ca da, alimentatia este importanta si pentru cei care nu dorm prea bine sau sunt agitati.

Melatonina te va ajuta sa dormi mai bine si se poate administra chiar si copiilor, la sfatul medicului…mai multe despre melatonina >>>

Cartofii. Alta veste buna pentru cei carora le place sa manance alimente gustoase. Datorita carbohidratiilor complecsi continuti, cartofii sunt recomandati in dieta contra insomniei. Desigur, iti recomandam sa-i consumi intr-o varianta sanatoasa. Cum ar fi cei la cuptor sau fierti. In niciun caz nu ar trebui sa mananci cartofi prajiti cat este ziua de lunga…

Alimente impotriva insomniei – banane si cirese

Nu neaparat impreuna, desi este o combinatie fericita. Bucura-te de o dieta sanatoasa, bazata pe fructe bogate in electroliti, asa cum sunt bananele (contin potasiu). Acestia ajuta la relaxarea musculara si sustin inducerea naturala a somnului.

Poti sa adormi si de la …cirese. Avand in vedere ca acestea au un continut ridicat de melatonina, nici nu este de mirare ca se produce acest efect. De asemenea, ciresele ajuta la reglarea interna a organismului.

Temperatura corpului scade, iar tu ai parte de un somn mai bun. Un alt studiu a aratat ca persoanele care au baut zilnic suc de cirese natural, au avut un somn mult mai profund.

Rosiile sunt la randul lor recomandate. Astfel ca o gustare precum bruschete sau o supa crema de rosii ar putea fi alegea ideala, la cina. Mai ales ca in acest fel vei avea grija si de silueta. De ce ajuta rosiile? Pentru ca au in compozitie licopen, un mineral eficient si necesar celor care vor sa se odihneasca mai bine.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *