Ce bauturi preferi sa bei? Atentie la aceste bombe calorice

Anumite bauturi sunt adevarate bombe calorice, asa ca astazi ne-am propus sa ti intocmim o lista cu cele pe care ar fi bine sa eviti. Concret, discutam desprea acele bauturi imbogatite cu tot felul de zaharuri si chimicale. Poate ca pe moment te fac sa te simti mai bine si ai senzatia ca te energizeaza, dar de fapt se intampla contrariul.

Atunci cand iei o doza sanatoasa de zahar poti fi tentata sa crezi ca te simti mai bine. Dar de fapt, in jumatate de ora vei pierde acel flux de energie, plus ca vei fi consumat o bautura care abunda in E-uri si zahar.

Esti gata sa descoperi care sunt acele bauturi pe care ai face bine sa le eviti?

Bauturile pe care le bei – adevarate bombe calorice!

Haide sa incepem cu una care devine foarte populara, in special in sezonul cald. Vorbim despre ceaiurile reci, pe care le putem procura de la aproape toate magazinele alimentare, cafenele, etc. Evident ca sunt delicioase, dar daca te vei uita pe eticheta vei remarca si faptul ca au foarte mult zahar in compozitie. De asemenea, au chimicale si tot felul de adaosuri, pentru a rezista si probei timpului. Daca iti plac asa mult ceaiurile reci, ce ar fi sa le pregatesti chiar tu, la tine acasa?

Ai nevoie de cateva pliculete de ceai de fructe, zahar brun sau miere si un litru de apa plata. Lasa ceaiul sa se raceasca natural, adauga-i indulcitorul favorit si pune-l la rece. Serveste mai tarziu cu cateva cuburi de gheata. Cu siguranta iti va placea cel putin la fel de mult ca cel din comert.

Cafele cu arome, care mai de care mai alese. Stim ca in special la ora pranzului, cand ai nevoie de un plus de energie, cu siguranta te bucuri sa savurezi o cafea buna. Dar sfatul nutritionistilor este sa eviti cafelele cu frisca, zahar si alte minunatii de acest gen. Bucura-te de un cappuccino sau un espresso, pentru a savura o bautura energizanta, dar care sa nu abunde in calorii. Serveste-o cu indulcitor cu 0 calorii, cum ar fi stevia.

Bauturi bombe calorice – evita-le si pe cele pentru sportivi sau fara zahar!

Daca ai senzatia ca acele bauturi destinate sportivilor chiar sunt necesare, ar fi bine sa reconsideri aceste aspecte. Nu de alta, dar probabil ca stii deja ca apa este cea mai buna alegere atunci cand alegi sa faci miscare. Nu ai nevoie de cofeina si tot felul de adaosuri, fara doar si poate ca o sticla cu apa plata te va hidrata indeajuns de mult.

La fel stau lucrurile si in cazul bauturilor care pretind ca nu au zahar. Acestea contin tot felul de inlocuitori periculosi pentru sanatate, cum ar fi aspartamul. Cauta sa ai la tine limonade sau ceaiuri reci preparate acasa, daca preferi sa bei si altceva in afara de apa. Acestea sunt ideale si pentru cei mici, in acest caz vei evita sa le oferi tot felul de sucuri nocive din comert.

Consumul de bauturi carbogazoase, fie ca vorbim despre sucuri, cidruri sau alcool, este de la sine inteles ca nu sunt recomandate. Contin foarte mult zahar si calorii, asa ca ar fi bine sa te rezumi la un pahar de vin sau un suc natural.

Ai grija de sanatatea ta si incepe sa bei bauturi naturale si gustoase!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Ce bauturi preferi sa bei? Atentie la aceste bombe calorice

  • 30 mai 2023 la 12:38
    Permalink

    Intr-un fel este bine, dar trebuie avut in vedere regula matematica.Daca corpul este incalzit si bei rece, pe moment este Ok, dar dupa aceea transpiri.Se recomanda tot bauturi calde(ceaiul). Acesta astampara setea un timp indelungat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *