Tratamente pentru piele cu lapte. De ce functioneaza

Putine femei stiu ca acele tratamente pentru piele cu lapte pot fi o adevarata binefacere, in special daca vei folosi lapte proaspat sau chiar iaurt. Astazi iti vom prezenta cateva secrete de infrumusetare despre care s-ar putea sa nu fi aflat pana acum. Asa cum am precizat si in articolele anterioare, nu este nevoie sa cheltui averi pentru a avea a o piele mai frumoasa.

Vei afla exact de ce aceste tratamente pentru piele cu lapte chiar functioneaza si cum te pot ajuta sa exfoliezi si hidratezi pielea, in mod natural. Laptele va preveni aparitia ridurilor, va incuraja deschiderea nuantei pielii si va uniformiza bronzul. Apropo, daca vei aplica iaurt sau lapte rece pe pielea arsa de soare, durerile vor fi atenuate.

Fiind o sursa bogata de calciu si proteine, laptele este foarte bun pentru tratarea pielii. Poate chiar mai bun decat consumul intern, avand in vedere ca exista studii care leaga osteoporoza si chiar cancerul de consumul regulat de lapte.

Dar sa revenim la procesele de infrumusetare. Atentie, pentru aceste tratamente iti recomandam sa folosesti lapte crud, nepasteurizat si chiar usor fermentat. Ar fi perfect daca ai putea cumpara direct de la distribuitorii autohtoni de lactate.

Tratamente pentru piele cu lapte – cum te pot ajuta

1. Lupta impotriva ridurilor. Odata cu varsta, ridurile incep sa-si faca aparitia, in special daca nu ai grija de tine. Apropo, stresul, o nutritie saraca in nutrienti si expunerea in exces la soare incurajeaza aparitia ridurilor. De multe ori, aceste formatiuni neplacute ale pielii isi fac aparitia inainte de vreme.

Din fericire, laptele te poate ajuta sa previi aceasta imbatranire prematura. Un studiu a aratat ca, femeile care au facut comprese cu lapte la nivelul pielii, timp de 3 luni, au reusit sa previna ridurile de finete. Pielea a devenit mai moale si mai ferma. Acidul lactic se formeaza in laptele crud sau in iaurt, asa ca asigura-te ca acestea sunt „ingredientele” de baza.

2. Actioneaza ca un exfoliant subtil. Exfolierea pielii este necesara din cand in cand, iar laptele te poate ajuta si in aceasta situatie. Din nou, acidul lactic intra in scena si te ajuta si in acest caz. Ce trebuie sa faci? Aplica lapte direct pe ten si lasa-l sa actioneze pentru cateva minute.

Dupa aceea, clateste cu apa din abundenta. Laptele te va ajuta sa inlaturi cu delicatete celulele moarte de la nivelul tenului. Iar pielea ta va arata mai bine ca niciodata, fara sa fie nevoie de cosmetice profesionale costisitoare!

Tratamente pentru piele cu lapte – scapa de arsurile solare!

3. Problemele cauzate de expunerea solara vor deveni istorie. Cu toate stim ca soarele poate fi teribil pentru piele. Iar expunerea intensiva nu face decat sa imbatraneasca pielea. Aceasta isi pierde din elasticitate, iar ridurile isi fac aparitia. Dar cercetarile arata ca acidul lactic este foarte eficient si in aceasta situatie. Deci inca o data, aceste tratamente pentru piele cu lapte chiar dau rezultate pozitive! Tratamentul cu lapte incurajeaza productia de colagen, care promoveaza fermitatea pielii.

Aceste tratamente pentru piele cu lapte erau recomandate inca din India antica, tocmai de aceea medicina ayurvedica le recomanda. Indienii antici tratau arsurile solare intocmai cum am descris, folosind iaurt sau lapte proaspat. Vestea cea buna este ca aceasta metoda functioneaza si in ziua de astazi.

4. Culoare neuniforma a pielii. Da, laptele te poate ajuta si in caz mai putin placut. Petele maronii, hiperpigmentatia, etc toate pot fi atenuate. De fapt, acestea apar ca urmare a unui exces de melanina. Cand creste continutul melaninei, pielea se inchide, iar uneori doar pe anumite portiuni. Asa ca cel mai bine ar fi sa folosesti urmatorul tratament:

– amesteca lapte crud sau unt cu turmeric pana obtii o pasta omogena
– aplica acest amestec pe zonele afectate de pigmenti si lasa sa actioneze pret de 30 de minute

In caz ca nu stiai, turmericul are rolul de a inhiba productia de melanina.

5. Hidrateaza pielea. Tocmai de aceea nu ar trebui sa eviti folosirea acidului lactic. Desigur, inainte de toate, aplica lapte pe o portiune mica de piele. In acest fel te vei asigura ca nu esti alergica. Pielea uscata este o problema cu care se confrunta foarte multe femei, dar din fericire grasimile din lapte o pot hidrata intens, la fel ca o crema. Asa ca ar fi bine sa folosesti laptele pentru piele, si in acest caz. Este bine sa aplici laptele inainte de baie si sa-l lasi sa actioneze, pret de 10 minute.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *