Cu ce inlocuim zaharul – indulcitori naturali si eficienti

Cu ce inlocuim zaharul, in special atunci cand vine vorba de cafea sau ceai, este o intrebare la care multi asteapta un raspuns. In special ca in ultima vreme zaharul a primit multe recenzii negative, asa cum era de asteptat. Aceasta substanta este mai periculoasa decat ai crede si provoaca dependenta. De aceea este asa de greu sa renunti la o prajitura sau sucul preferat.

Nu se petrece acest fenomen pentru ca esti pur si simplu innebunita dupa dulciuri. Sunt anumite reactii chimice care se petrec in organism si nu prea ai cum sa te opui.

 

Zaharul, responsabil pentru aparitia obezitatii, in randul copiilor

Dr. Robert Lustig, un renumit profesor din cadrul Universitatii din California, specializat in pediatrie, considera ca acest aliment duce la obezitate, in randul copiilor.

Desigur ca multi asa-zisi experti il contrazic pe Dr. Lustig, spunand ca putin zahar, asimilat din fructe sau dulciuri, consumate cu moderatie fac parte, dintr-o dieta normala. Probabil ca nu ar fi nicio problema, daca termenul de “moderat”, chiar s-ar respecta, atunci cand vine vorba de alimentatie…citeste despre efectele devastatoare ale zaharului aici >>>

Dar exista si vesti bune. Cu ce inlocuim zaharul? Ei bine, iti vom prezenta cativa indulcitori naturali, care vor da o savoare speciala bauturilor tale.

In acest fel, te vei bucura de aroma dulce fara a-ti pune sanatatea in pericol.

Cu ce inlocuim zaharul – indulcitori recomandati

1. Mierea. Sigur stiai ca inlocuieste cu succes zaharul, are mai putine calorii si o aroma minunata. Apropo, ai incercat cafea cu miere? Nu iti vei mai dori sa pui zahar, garantat. Confera bauturii tale o aroma speciala, iar daca mai pui si putina scortisoara sau anason, te vei indragosti pe loc.

Apropo, stiai ca mierea previne insomniile, are grija de digestie si contine vitamine si minerale? Consum-o mai des, dar ai grija sa o cumperi dintr-un loc sigur. Este foarte important ca mierea ta sa fie autentica.

Atentie: nu pune miere in bauturile fierbinti, asteapta sa se raceasca putin. Nu de alta, dar devine toxica, la temperaturi ridicate.

2. Siropul de artar. Un dulce subtil si deosebit, obtinut din seva artarului. Da, este vorba despre celebrul sirop folosit de americani pentru clatite si alte dulciuri. Bogat in zinc si magneziu si mai sarac in calorii decat mierea, siropul de artar s-a dovedit a fi un indulcitor minunat.

Este de asemenea un antioxidantic puternic, avand si rolul de a proteja sanatatea cardiovasculara. Te ajuta sa scazi colesterolul rau si intareste sistemul imunitar.

3. Siropul de agave. Foarte asemanator cu mierea, vei ramane uimita de savoarea sa. Perfect pentru cei care iubesc dulcele, acesta fiind cu 25% mai dulce decat zaharul. Tocmai de aceea nu pune foarte mult atunci cand il folosesti, s-ar putea sa regreti decizia. Nu il pune in bauturile fierbinti, are acelasi efect toxic ca si mierea.

Cu ce inlocuim zaharul? Dupa cum vezi, am gasit deja 3 alternative minunate, asa ca poti spune adio zaharului obisnuit. Apropo, daca vrei sa mai consumi zahar, alege-l pe cel brun, este mult mai sanatos.

4. Siropul de curmale. Te vei indragosti iremediabil de acesta, asa ca nu il vei putea evita. Il poti pregati chiar tu sau il poti cumpara de la un magazin naturist. Se poate folosi in orice situatie in care vrei sa indulcesti un preparat. Contine minerale precum: fierul, magneziul si potasiul.

Cum se prepara siropul de curmale? Pur si simplu vei lasa la hidratat curmalele, pentru 20 de minute, dupa ce le-ai scos samburii. La 200 de grame de curmale pune o cana mare de apa. Dupa aceea, pune totul in blender si amesteca bine de tot. Poti adauga la final aroma de vanilie, scortisoara, etc.

5. Extractul de stevie. Derivat din planta cu aceeasi nume, acest indulcitor este extrem de concentrat si poate fi gasit in magazinele de specialitate. Are 0 calorii, asa ca nu va trebui sa iti faci griji pentru silueta, il poti folosi cu succes. Este perfect pentru cei care tin cure de slabire. Tine minte ca o picatura echivaleaza cu 4 linguri de zahar!

Poate fi folosit in bauturi, dar si pentru gatit, copt, etc.

 

Cu ce inlocuim zaharul – acum ai de unde alege

Dupa cum vezi, nu este atat de greu sa renunti la zahar. De asemenea, au aparut o gramada de dulciuri care nu contin zahar, ci indulcitorii de mai sus. Asa ca nu trebuie sa iti faci probleme, doar achizitioneaza produsele pe baza acestor indulcitori.

Nu uita ca zaharul este nociv in cantitati mari, asa ca fa tot posibilul sa il eviti cat mai des. De acum incolo solutia este la tine!

 

4.93/5 (27)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *