Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai?

Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai? Esti responsabil de necesitatile, de succesele sau insuccesele copilului tau. Viata ta este mai bogata din clipa in care acest copil exista, dar si mai complicata. Printr-o relationare corespunzatoare, poti contribui la modelarea pozitiva a puiului de om. Pentru asta insa ai nevoie de niste sfaturi, ca ecuatia existenta intre tine si el sa fie in echilibru. Pilonul central al unei vieti de familie fericite.

Iti prezentam o carte abordeaza aspectele vietii de familie prin stabilitate si optimism. Sunt idei uimitoare pentru aplanarea situatiilor de criza, ca tu sa fii un parinte relaxat.

Werner Tiki Kustenmacher si sotia sa, Marion Kustenmacher iti arata cum sa eviti labirintul plin de capcanele perfectionismului sau ale ingrijorarii exagerate, detalii aici >>>

Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai? Cum poti gestiona aceasta situatie?

E usor sa gresesti. Si orice greseala poate lasa amprente adanci in educatia copiilor tai. De aceea, e util sa descoperi cum:

• sa ramai adult, dar sa nu devii exagerat de grijuliu;
• sa eviti perfectionismul si sa nu mai fii presat de timp;
• sa impui limite, dar sa-i educi sa fie independenti;

Invata cum sa consolidezi relatia intre tine si copilul tau, clarific-o si nu amesteca rolurile. Increderea este un factor esential in responsabilizarea sa, daca nu vrei sa ai dificultati mai tarziu. Intrebarea “La ce anume se pricepe oare copilul meu?” isi poate gasi raspunsul aplicand sfaturile pe care le poti gasi in aceasta lucrare.

Pentru ca descoperirea unei aptitudini si cultivarea acesteia la timp conduc in viitor spre o profesie de succes. Un program foarte incarcat nu reprezinta neaparat garantia obtinerii unui adolescent apt pentru examenul cu viata, detalii aici >>>

Poate ca esti tentat sa crezi ca diversitatea activitatilor in care este implicat copilul tau conduce cert spre inaintarea acestuia pe cararile succesului. Dar tine minte ca acest lucru nu este neaparat adevarat…

Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai? Un copil nu trebuie sa fie suprasolicitat

Si nici parintii nu trebuie sa treaca prin astfel de momente. Ce poate fi mai dezagreabil decat un copil iritat sau obosit? Poate un parinte la fel. Si mai rau de atat, in acest mod poti contribui chiar la estomparea acelor inclinatii pe care le-ar fi avut, dar n-ai stiut cum sa exploatezi acest fapt. Asa ca lasa-i lui dreptul de decizie, iar tu multumeste-te cu rolul de ghid pe cararea aleasa de el.

Ramai adult, deci, si lasa copilului libertatea sa planifice impreuna cu tine timpul petrecut impreuna.

Iata cateva pasaje si cartea care iti va schimba perspectiva:

“Copiii iti schimba viata in mod radical. Dar la inceput trebuie sa ai grija sa iti ramana destul spatiu pentru tine. Creeaza-ti in locuinta oaze libere de copii, in care totul ramane ordonat si te simti bine. Copiii nu au voie sa puna stapanire pe acest spatiu, chiar daca acesta este doar dormitorul tau.

Asculta muzica ta si nu doar casetele cu povesti sau cantecele pentru copii. In camera lor, cei mici pot asculta, desigur, Alba-ca Zapada sau muzica techno preferata. In celelalte incaperi insa, tu esti cel care conduce in privinta sunetului. Un efect secundar este ca astfel se formeaza bunul gust muzical al copiilor tai.” (Secretul parintilor relaxati)

“Lasa tehnica sa te ajute. Parintii suprasolicitati, cei ai copiilor mici, au voie sa-si puna nervii inaintea salvarii mediului inconjurator; cel putin pentru o perioada: pune in functiune masina de spalat vase, umpluta doar pe jumatate, foloseste uscatorul de rufe, in loc sa atarni rufele la uscat, sau pregateste un dejun in totalitate din produse congelate.

Atata timp cat ai copii mici, ai voie sa iubesti dezordinea si poti renunta pentru cativa ani la visul unei locuinte perfect aranjate. Noua viata mica si vioaie stabileste alte prioritati. Trucul simplify: pune cateva produse pentru curatenie impreuna cu aspiratorul langa usa. Daca vin musafiri si ai constiinta incarcata (lucru care, de altfel, va disparea cu timpul), vei spune: Tocmai voiam sa ma apuc de curatenie… Si, de cele mai multe ori, nici nu va fi o minciuna.” (din capitolul Accepta ajutor)

Comanda si tu „Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai” chiar ACUM >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *