Ingrijirea tenului – de ce sa fii atenta la aceste obiceiuri!

Ingrijirea tenului este unul dintre cele mai importante aspecte. In special daca vrem sa prevenim aspectele nefaste ale imbatranirii. Asa ca este important sa urmam pasii corecti si esentiali pentru a preveni.

Dupa cum stii, noi oamenii suntem condusi de tot felul de obiceiuri, asa ca suntem tentati sa le urmam, fie ca sunt bune sau nu. Desigur ca este bine sa avem o rutina, in special atunci cand vine vorba despre ingrijirea tenului.

Este esential sa ne facem un obicei in a ne curata, tonifia si trata pielea cu cea mai mare blandete. Doar in acest mod putem sa ne bucuram de un ten sanatos si tanar, ani la rand. Din pacate, se intampla ca uneori obiceiurile sa lucreze impotriva noastra…

Ingrijirea tenului – ce trebuie sa stii?

Ca nu orice fel de ingrijire este indicata, iar sfaturile prietenilor nu sunt mereu cele mai bune. Este indicat sa mergem la un specialist, mai ales daca vrem sa fim sigure ca am ales bine. Ridurile si procesul de imbatranire pot fi „date la o parte” o lunga perioada de timp. Cel mai bine procedam in acest mod pentru a evita eventualele riscuri.

Oricum, rutina de ingrijire poate suferi modificari de-a lungul anilor si chiar de la sezon la sezon. Suntem in plin proces de transformare in fiecare zi, ceea ce ne afecteaza mai mult decat ne dam seama. Schimbarile sezoanelor, stresul, modul de viata, problemele de sanatate, toate pot afecta pielea si tenul.

Asa, ce ar trebui sa evitam sa facem in exces anumite lucruri.

De exemplu, folosirea a mai multor produse in acelasi timp. Stim, reclamele ne fac sa credem ca avem nevoie de cat mai multe produse de exfoliere, ingrijire, demachiere s.a.m.d.

Dar asta nu inseamna ca este neaparat adevarat. Atunci cand folosesti mai multe produse in acelasi timp risti sa:

– apara iritatii

– sensibilitate

– roseata

– pete

Ingrijirea tenului. Intoarce-te la produsele de baza

Este bine sa incerci lucruri noi, dar nu este indicat sa ai 15 noi produse dintr-o data. Incearca sa testezi cate unul nou, din cand in cand, dar fara sa exagerezi. Ramai la pasii de baza: curatare, tonifiere si hidratare. Poti sa mai faci si cate 2 exfolieri pe saptamana, poti include si un ser antiaging si cate o masca de curatare. Dar nu exagera cu nimic, este cel mai bun lucru.

NU exagera cu exfolierea. Nu de alta, dar tenul va deveni stresat si s-ar putea sa nu arate asa de bine cum ai crede. Apropo, specialistii recomanda intre 1-3 exfolieri pe saptamana, asa ca nu exagera cu nimic. Multe femei sunt tentate sa faca mai multe exfolieri pentru a scapa de sebum. Dar acest fenomen se petrece doar pe moment, pentru ca exfolierea in exces irita pielea care incepe sa produca si mai mult sebum!

Asa ca sa nu ai senzatia ca poti rezolva ceva in acest mod. Asa ca fii atenta la ce se petrece daca exfoliezi tenul prea des. S-ar putea ca tie sa nu ti se intample acelasi fenomen. Dar atat timp cat pielea pare uscata si subtiata este clar ca nu esti pe drumul cel bun.

Ingrijirea tenului – aplica produsele in ordinea corecta

Stii deja ca prima data cureti tenul, apoi exfoliezi si abia in cele din urma te ocupi de hidratare. Incet, incet, incepem sa adaugam si alte produse in lista noastra. De exemplu, un serum antiaging sau o masca. Sunt binevenite, atat timp cat stim cand sa le introducem in rutina noastra. Un lucru este clar, serumul nu se va folosi dupa crema hidratanta! Nu vei face decat sa arunci banii pe fereastra daca nu respecti aceste cateva idei de baza.

Asa ca ordinea corecta este urmatoarea:

– curatare

– exfoliere

– aplicarea unei masti

– tonifiere

– serum antiaging

– crema hidratanta

De asemenea, asigura-te ca folosesti produsele potrivite. Daca observi ca exfoliantul tau iti afecteaza pielea sau crema hidratanta pare sa nu isi faca efectul, incearca altele. Chiar cere parerea unui dermatolog daca vrei sa fii sigura ca ai ales bine.

Masca cu avocado si banana – ce ar trebui sa stii?

In primul rand, vrem sa-ti prezentam proprietatile remarcabile ale acestor alimente, dupa care vei invata cum sa o prepari. Intr-o societate in care doar produsele super cunoscute conteaza, mastile naturale parca nu isi mai gasesc locul. Dar usor, usor, incep sa devina iarasi un must-have, asa cum era si in trecut.

Femeile nu aveau aveau de unde alege mai demult, dar era mai bine, in sensul ca foloseau tot felul de creme si masti care functioneau de minune. Intre timp, marii producatori ne-au “ajutat” sa uitam…cum se prepara masca >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *