Albirea parului ar putea fi reversibila?

Daca si tu sperai ca albirea parului sa fie inversata intr-o zi, s-ar putea sa avem vesti bune. Nu de alta, dar cercetatorii depun eforturi serioase pentru a deslusi misterele din jurul acestui proces. Ce se poate face? Am putea scapa la un moment dat de firele albe?

Exista vreo sansa ca albirea parului sa fie inversata? Ei bine, despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom descoperi multe detalii impreuna. In special ca firele albe sunt o mare problema. Iar multe femei si-ar dori sa scapa odata de vizitele lunare pe care trebuie sa le faca la coafor.

Asa ca haideti sa vedem la ce concluzii au ajuns specialistii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii.

Albirea parului. Poate fi inversata sau nu?!

Ei bine, sigur ai mai auzit ceea ce urmeaza sa-ti spunem si probabil ca nu te va surprinde deloc. Parul alb este fara doar si poate cauzat de stres. Evident ca exista varii situatii stresante in viata de zi cu zi. Asa ca ar fi practic imposibil sa inlaturam cu succes aceste surse. Tocmai de aceea cel mai bun lucru care s-ar putea petrece ar fi sa aflam ca procesul albirii este…reversibil.

Asadar, cercetatorii americani incep sa creada ca parul isi poate reveni la culoarea initiala odata ce sursa de stres este indepartata, informeaza internewscast.com. Evident ca studiul a durat mai multi ani si au fost studiate firele de par a nu mai putin de 400 de voluntari.

Cercetatorii au remarcat ca parul poate fi de culoare gri sau alb la varfuri, dar nu si la radacina! Ceea ce este total atipic, avand in vedere ca suntem obisnuiti sa vedem firele albe crescand de la baza.

Specialistii de la Universitatea Columbia, New York au studiat pigmentul firelor de par primite de la voluntari, folosind tehnici avansate de imagistica. Au fost intens studiate proteinele implicate in cresterea parului, precum si nivelul melatoninei, care da culoare podoabei capilare.

In acest mod, specialistii au sesizat ca in unele cazuri, firele de par care erau albe sau gri la varfuri, au inceput sa revina la culoarea initiala. Aceasta descoperire este o adevarata revelatie, avand in vedere ca se considera ca parul alb nu isi mai poate reveni vreodata la nuanta de baza.

Albirea parului – in ce conditii revine culoarea?

Aceasta intrebare ii framanta si pe specialistii care studiaza acest fenomen. Odata ce au constatat aceste aspecte, subiectii au fost chemati din nou, dar pentru a raspunde unor intrebari. In acest fel expertii au aflat ce au facut diferit oamenii care au beneficiat de aceasta minune.

Evident ca stresul ii afecta pe majoritatea participantilor, iar aceasta era principala cauza pentru care albisera. Totusi, o stare de fericire va face diferenta, fara doar si poate. Unuia dintre subiecti a inceput sa-i revina parul la culoarea initiala dupa ce fusese intr-o vacanta pe care o adorase.

Asa ca s-a demonstrat din nou ce rol important are starea de spirit in viata noastra. Desigur ca medicii de la Universitatea Columbia spera sa gaseasca si o formula chimica pentru a regenera mai usor parul carunt.

Totusi, au mentionat ca doar firele albe foarte recente pot fi inversate, cel mai probabil. Ramane de vazut ce va mai releva studiul.

Un lucru este sigur, cei care fumeaza, au carente de vitamine B si duc o viata nesanatoasa nu vor avea parte de acest miracol. Fumatul imbatraneste si pune in pericol sanatatea, dar si aspectul fizic.

De ce apar firele de par albe si ce se poate face, in aceasta situatie?

Studiile in domeniu arata ca, intr-adevar, stresul are o puternica influenta asupra culorii parului. Cand organismul este supus stresului pentru o lunga perioada de timp, se produce depigmentarea firelor de par. Asadar, activitatea melanocitelor incepe sa stagneze, in special pe masura ce inaintam in varsta. Dar acesta este, de fapt, un factor secundar, dupa cum vom vedea.

Asa ca, firele de par albe se instaleaza in acel moment in care, melanocitele prezente in intregul nostru corp, responsabile pentru culoarea pielii, a parului si ochilor, incep sa nu mai fie atat de active.

Desigur ca si factorul genetic, hormonii, dar si poluarea pot grabi albirea parului. Iar studiile arata ca in ziua de …vezi de ce apar firele albe aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *