Cojile de lamaie. Intrebuintari in gospodarie

Sa arunci cojile de lamaie nu este deloc o idee buna, in special dupa ce vei citi acest articol si vei intelege in cate aspecte din jurul gospodariei te pot ajuta.

Deja stii ca lamaia este ca un fruct minune, care te poate ajuta in nenumarate cazuri. Este cat se poate de adevarat. Lamaia are efecte interne minunate, intarind sanatatea si sistemul imunitar. Limonadele sunt grozave, la fel si salatele cu un strop de lamaie. Plus nenumaratele prajituri in care poti folosi sucul acrisor.

Dar cojile de lamaie in ce mod te-ar putea ajuta? Stiai ca reprezinta baza unui detergent universal de exceptie? Imediat te vom lamuri. Iar de acum incolo nu vei mai dori sa le arunci, in special ca poti crea produse de curatenie „bio”, cu ajutorul lor.

Cojile de lamaie – ce poti face cu acestea?

1. Detergent universal. Da, poti crea un astfel de produs chiar la tine acasa. Asa ca va trebui sa pui cateva coji de lamaie intr-un borcan. Pune peste acestea niste otet alb, pana le scufunzi. Lasa solutia la loc intunecat timp de 2 saptamani. Apoi, strecoara compozitia si combina cu apa, astfel incat sa fie o proportie de 50% solutie, 50% apa. Poti folosi detergentul obtinut pentru a curata orice vrei tu, inclusiv vasele. Apropo, cojile de lamaie te ajuta sa scapi de grasime mai usor.

2. Odorizant natural. Vrei ca frigiderul tau sa nu mai emane tot felul de…”arome”? Atunci ce ar fi sa pui o coaja de lamaie, undeva in spatele alimentelor? De asemenea, cojile de lamaie ar trebui puse si in zona unde depozitezi gunoiul. In masina de spalat vasele, de asemenea. In orice alt loc similar poti pune coji de lamaie, daca vrei sa ai parte de un odorizant natural si deloc periculos.

3. Previn aparitia insectelor. Pune bucatele mici de coji la nivelul geamurilor, usilor de la intrare, in jurul orificilor lasate libere, pe unde stii ca ar putea intra nedoritele insecte. Apropo, furnicile detesta mirosul de lamaie. Iar gandacii de bucatarie si puricii au aceeasi „parere”!

Cojile de lamaie au un rol dezinfectant

4. Dezinfecteaza si curata. Aciditatea naturala a lamaii va duce la mai putine bacterii. De exemplu, poti sterge suprafata unde gatesti cu cojile de lamaie. Lasa-le sa actioneze timp de 5 minute si vei vedea diferenta. De asemenea, poti sa le folosesti in orice alt context.

5. Curata metalele. Este o maniera excelenta de a le restaura, in special cele de otel, cupru sau crom. Pune putina sare de mare deasupra si sterge-le bine folosind cojile de lamaie. Vor fi eliminate praful si mizeria, iar aceste metale vor straluci din nou ca la inceput.

6. Reimprospateaza aerul. Creeaza propriul tau odorizant, punand cateva coji de lamaie intr-un vas cu apa. Apoi incalzeste-le un pic pe aragaz. Poti duce acel recipient in camera in care vrei sa purifici aerul.

Cojile de lamaie versus solutiile profesionale de curatenie si reimprospatare

Avantajele sunt in favoarea lamaii, avand in vedere ca aceste coji:

– nu contin chimicale nocive
– nu produc iritatii la nivelul pielii
– nu cauzeaza probleme respiratorii

Incearca si tu aceste metode naturale si cu siguranta le vei indragi!

 

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *