Alimente care scad glicemia. Cum sa te feresti de diabet?

Daca si tu vrei sa fii in siguranta si sa te feresti de diabet, atunci iti propunem o lista cu alimente care scad glicemia. In acest fel, vei sti cum sa tii zaharul sub control si ce fructe si legume nu contin o cantitate prea mare, asa ca le poti savura dupa bunul plac.

Pentru a fi sanatoasa si in forma, este nevoie de disciplina, altfel lucrurile o pot lua razna, asa cum bine stii. Este evident ca poate fi foarte usor sa te ingrasi sau sa iti cauzezi singura probleme de sanatate. Evident, ne referim la acele feluri de mancare care iti pot face rau.

Din fericire, exista si alimente care scad glicemia si ar trebui sa optam mai des pentru acestea. Nu de alta, dar in acest fel ne mai curatam de efectele nocive ale prajiturilor, fast-food-ului si a semipreparatelor. Dar haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Alimente care scad glicemia – iata ce ar trebui sa consumi mai des!

Avocado. Stii deja ca este un aliment de exceptie, vegetarian, care te va ajuta sa iei necesarul de grasimi fara a-ti afecta sanatatea. Avocado este o fantastica sursa de grasimi naturale, care poate stabiliza glicemia si insulina. De asemenea, te va feri de tensiune marita, boli de inima si chiar previne infarctele.

Cafea. Asa ca ai scuza perfecta pentru a savura o cafea minunata, in fiecare dimineata. Un nou studiu realizat la Universitatea din California arata ca un consum moderat de cafea poate duce la scaderea riscului de a face diabet de tip 2. Alt studiu a mai aratat ca si consumul de cafea fara cofeina scade riscul cu pana la 22%.

Otet de mere. Despre acesta am mai discutat si stii deja ca este un remediu de exceptie pentru nenumarate boli. Poate sa te ajute sa scazi glicemia cu pana la 34% si este indicat sa-l iei chiar si dimineata, din acelasi motiv.

Prin proprietatea de a reduce nivelul zaharului din sange, otetul de mere poate preveni aparitia efectelor imbatranirii si a unor boli cronice.

Sfat: daca doresti sa slabesti, bea 2 linguri de otet de mere inainte de culcare. Cura de slabit care are la baza otet de mere…>>>

Alimente care scad glicemia – nu uita de uleiul de masline

Nuci si seminte. Excelente si in aceasta situatie, asa ca ai face bine sa consumi mai des seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, caju, nuci pecan, nuci braziliene, fistic, nuci de macadamia si alte seminte care sunt perfecte ca gustari. De asemenea, nucile si semintele tin glicemia sub control si te vor ajuta sa ai o talie mai subtire si mai sanatoasa. Nu ingrasa decat atunci cand consumi cantitati foarte mari. Dar vei observa ca nu este posibil sa mananci foarte multe, avand in vedere ca sunt foarte satioase si devin gretoase, daca exagerezi cu consumul.

Ulei de masline. Bogat in grasimi monosaturate, acesta poate scadea serios riscul de a face diabet, boli de inima, cancer de colon si astm. Conform unui studiu recent, poate sa ajute la diminuarea riscului de a face diabet zaharat cu pana la 50%. De asemenea regleaza cu succes insulina, incearca sa-l consumi mai des pentru a beneficia de aceste oferte minunate.

Turmeric. Este un super aliment si clar se numara printre acele alimente care scad glicemia. Asa ca adauga-l mai des in supe, ciorbe, tocanite, etc pentru ca are rolul de a scadea si inflamatiile din corp. Previne bolile cronice precum cancerul si ajuta la mentinerea unei digestii optime.

Ulei de cocos. Nu te va ajuta doar sa reglezi glicemia, va face mult mai mult de atat. Va duce la normalizarea colesterolului si va mentine sanatatea cardiovasculara. Te poate sustine in procesul de slabire, va reduce inflamatiile din corp plus ca este un minunat balsam pentru par…

Fasole. Conform unui studiu care a avut la Universitatea din Toronto, fasolea si legumele pot regla glucoza din sange precum si insulina. Asa ca opteaza mai des pentru mancare de linte, fasole, naut, leguminoase, etc.

Alimente care scad glicemia – tot ce este verde te va ajuta

Spanac. Dar si varza kale, salata verde, etc toate abunda in vitamine, minerale, antioxidanti, fitonutrienti si fibre. Faptul ca sunt sarace in calorii, dar bogate in nutrienti este cea mai buna veste pentru ca te vor ajuta sa slabesti si sa mentii riscul de a face diabet la un nivel foarte scazut.

Legume crucifere. Vorbim despre broccoli, ardei gras, varza de Bruxelles, ridichi, toate au capacitatea de a preveni diabetul. Pot scadea si inflamatiile cu succes.

Fructe de padure. Sunt printre acele alimente care scad glicemia, desi sunt dulci. Perfecte pentru diabetici, pot controla glicemia, reduc rezistenta la insulina si sustin procesul de slabire.

5/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *