Momentul prezent – de ce detine cheia fericirii tale?

Poate ca ai mai auzit vorbindu-se depre momentul prezent si cat de important este sa te bucuri de clipa de acum. Nu degeaba stramosii nostri romani aveau celebra zicala „carpe diem”. Aceasta inseamna, de fapt, traieste ziua, dar a fost adaptata la era noastra. Iar acum se refera la a trai clipa, exact asa cum se prezinta in acest moment.

Momentul prezent nu trebuie ratat pentru ca viata se intampla acum, nu maine si nici ieri! Iar tot mai multi oameni de stiinta, dar si psihologi sunt de parere ca a trai in prezent reprezinta cheia catre o viata fericita si sanatoasa. Nu degeaba cei care traiesc vieti simple, izolate sunt mult mai impacati cu viata si multumiti. Pentru ca au invatat sa se bucure de ce le aduce momentul prezent.

De asemenea, acestia inteleg ca totul este trecator si nu trebuie sa lasam circumstantele de astazi sa le dirijeze vietile. Asadar, tu lasi gandurile sa iti coordoneze viata sau te bucuri de prezent?

Momentul prezent – cum sa te bucuri mai mult de viata?

In primul rand, incepe prin a avea putin timp doar pentru tine. Dedica-ti macar 30 de minute pe zi doar tie. Iar in acest interval nu te uita la seriale si nu vorbi la telefon. Pur si simplu bea un pahar cu vin, in timp ce citesti o carte buna si observi cum se prezinta acel moment. Daca nu vei mai da importanta gandurilor despre trecut sau viitor, vei remarca faptul ca prezentul poate fi foarte linistitor. De asemenea, trupul nostru se regenereaza si intareste sistemul imunitar atunci cand ne aflam intr-o stare de pace si liniste.

Lasa stresul la o parte, acesta fiind creat in general de ganduri. Pentru ca de cele mai multe ori nu exista niciun pericol iminent in calea noastra, ci doar frica ca daca se va intampla X lucru, ce vei face in acel caz, etc. Ce rost are sa te gandesti la tragedii? Cu siguranta nu vei reusi nimic in acest mod, doar te vei agita si in acest fel chiar poti crea si probleme de sanatate. Apropo, stiai ca majoritatea bolilor sunt create de stres? Iar stiinta incepe sa sustina acest lucru. In momentul in care mediul este viciat, adica atunci cand permiti stresului sa se manifeste in viata ta, si celulele corpului vor fi afectate negativ.

Atunci cand esti intr-o stare de pace si bucurie, poti sa fii sigura ca sunt sanse reduse ca tu sa te imbolnavesti. De asemenea, vei avea o alta energie odata ce vei aplica aceste idei simple in viata ta.

Zile fara stres – cum putem avea o viata mai frumoasa?

Nu te mai supera pentru lucrurile mici. Te-ai certat cu un coleg? Nu ai reusit termini la timp o sarcina? Nu are niciun sens sa iti strici toata ziua, gandindu-te la asta. De fiecare data cand te gandesti prea mult la astfel de situatii, repeta in minte „mantra”: schimba gandul! Si gandeste-te la ceva placut, care sa iti schimbe total dispozitia…mai multe despre zile fara stres aici >>>

Momentul prezent – ce poti face?

Poti sa incepi prin a-ti „atrena” mintea sa lucreze in favoarea ta. Sunt o gramada de carti care ne ajuta sa intelegem cum singuri ne cream probleme. Poate a venit vremea sa incepi si tu sa te autoeduci. Incepe cu „Distruge-ti obiceiurile nocive”, a lui Joe Dispenza. Vei intelege cum singur iti creezi tot felul de scenarii care nu te lasa sa te bucuri de prezent.

De asemenea, o practica de meditatie, yoga sau orice alta activitate spirituala te-ar putea ajuta sa descoperi mai bine puterea momentului prezent. Cauta o activitate sau un grup de oameni cu care sa rezonezi si vei vedea ca viata ta va incepe sa se schimbe in bine.

Nu uita sa petreci mai mult timp in natura, alaturi de cei dragi si sa cultivi si o pasiune! Hobbie-urile ne ajuta sa ne bucuram mai mult de momentul prezent facand ceva cu care sufletul nostru rezoneaza…

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *