Cum sa-ti incepi dimineata – sfaturi de la Dalai Lama

Cum sa-ti incepi dimineata, pentru a fi sigura ca ziua ta va fi o reusita si te vei bucura de acest timp din plin? Daca ar fi sa ne luam dupa marele calugar Dalai Lama, ar trebuie sa incepem fiecare zi cu recunostinta si bucurie in suflet. Nu este nevoie de mai mult pentru a reusi sa ne simtim mai bine.

Cel putin asa sustine inteleptul din Tibet, care ne sfatuieste sa uitam de diminetele sumbre, in care de abia ne dam jos din pat. Nu aceasta este atitudinea potrivita, pentru a avea o viata mai fericita. Iar acest lucru poate fi usor de inteles. O stare de spirit pozitiva iti va conferi energie buna pentru intreaga zi.

Cum sa-ti incepi dimineata – invataturile lui Dalai Lama

Asadar, lasa la o parte grijile, lenea, faptul ca este 7 dimineata, si bucura-te de inca o zi, care poate fi minunata. Atitudinea este totul, ne avertizeaza marele Lama.

 

Iata ce ne recomanda inteleptul:

„In fiecare, gandeste-te, imediat ce te-ai trezit, ca este un adevarat miracol sa fii in viata, asa ca nu ai de gand sa o irosesti. Focalizeaza-ti toate energiile pentru a evolua in bine, pentru a avea mai multa iubire in suflet. Gandeste-te cum sa ii ajuti mai mult pe ceilalti si incearca sa ai cat mai multe ganduri pozitive. Nu lasa furia sa iti cuprinda inima si nu fi suparat pe cei din jur.”

Practic, ar trebui sa incepi ziua multumind pentru toate lucrurile minunate pe care le ai si sa incerci, pe cat posibil, sa mentii aceasta atitudine. In fiecare zi. Nu este usor, dar cu siguranta vei observa ca o stare de spirit optimista te va ajuta foarte mult.

Dalai Lama recomanda si meditatia, asa cum te asteptai, asa ca iti vom propune o scurta meditatie, pentru a incepe ziua cu dreptul.

 

Cum sa-ti incepi dimineata – meditatie simpla si utila

 

1. Gaseste o pozitie confortabila. Poti sta pe un scaun, cu spatele drept sau poti folosi o pernuta pentru meditatie. Ramane ca tu sa alegi ce ti se potriveste cel mai bine.

2. Observa-ti corpul si relaxeaza-te. Observa cum respiri si lasa orice tensiune sa iasa la iveala. Respira intens.

3. Din nou, focalizeaza-ti atentia asupra respiratiei. Observa cum inspiri si expiri…si continua asa. Nu incerca sa iti controlezi respiratia, nu despre asta este vorba. Doar observa cum decurge intregul proces.

4. Fii intelegator cu tine insuti. Adica, nu te judeca si, in niciun caz, nu incerca sa controlezi gandurile care te vor napadi. Este normal sa fie asa. Cu totii avem ganduri, cel mai bine este sa le observam si pe acestea. Daca nu te vei opune lor, vei reusi sa te detasezi de ele, de la sine.

5. Continua in acest fel pret de cel putin 10 minute. Vei vedea ca aceasta tehnica va avea un efect benefic asupra ta.

 

Dupa cateva minute, revin-o la starea naturala de a fi si vezi-ti de treburile tale obisnuite.

Cum sa-ti incepi dimineata – renunta la obiceiurile nocive!

Daca tot am vorbit despre o practica spirituala, pe care ai putea sa o incepi chiar de maine, sa ne reamintim si de partea fizica. Adica, incearca sa ai obiceiuri mai bune dimineata. De exemplu, cafeaua nu ar trebui sa ocupe cel mai important loc, ci micul dejun.

Ce ar fi ca, dupa aceasta practica minunata, sa mananci un bol plin cu cereale integrale si fructe? Vei vedea ca alta savoare va avea cafeaua, daca vei proceda in acest fel.

Tine minte ca atat timp cat vei avea mai multa grija de tine, totul se va imbunatati in viata ta. Starea de spirit, circumstantele, oamenii care te inconjoara…Incearca si ai sa vezi. Succes!

Sursa: Ideapod

 

4.67/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *