Dieta Perricone – vei slabi si preveni procesul de imbatranire

Dieta Perricone este mai mult decat un proces de slabire, avand in vedere ca efectele sale sunt miraculoase si in ceea ce priveste inversarea procesului de imbatranire.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Pe langa faptul ca aceasta dieta este „2 in 1”, este si usor de tinut, avand in vedere ca restrictiile nu sunt unele majore. De fapt, vorbim despre o schimbare a mentalitatii, care are ca urmare introducerea unor alimente calitative in dieta ta, de zi cu zi. Nu suna rau, nu-i asa?

Asadar, de acum incolo vei invata sa faci alegeri constiente, atunci cand vine vorba de alimentatie. Dieta Perricone a fost elaborata de medicul cu acelasi nume, acesta remarcand anumite aspecte esentiale. De exemplu, faptul ca anumite produse alimentare creeaza inflamatii. Asa ca trebuie eliminate din regimul tau zilnic. Ba mai mult decat atat, acestea au rolul de a spori procesul de imbatranire. Asa ca, daca vrei sa previi ridurile, ai face bine sa iei in considerare acest regim.

Iar efectele sunt imediate. Chiar daca nu vei pierde un numar foarte mare de kilograme, poti fi sigura ca vei trece printr-un proces de detoxifiere.

Dar haide sa aflam mai multe despre acest regim devenit celebru.

Dieta Perricone – ce trebuie sa mananci?

Medicul Perricone sustine ca dieta sa isi arata minunatele beneficii in doar 3 zile. Asa ca pregateste-te ca pielea ta sa fie mai ferma si fina, intr-un timp record.

Asadar, acestea fiind spuse, este momentul sa afli ce trebuie sa mananci, in dieta Perricone. Ei bine, te vei axa pe tot felul de produse anti-inflamatoare:

– peste: ton, hering, macrou, somon
– fructe: piersici, kiwi, afine
– spanac
nuci, caju, migdale ( nesarate si neprajite)

Dupa cum vezi, vorbim de o dieta bogata in Omega 3, acesti acizi grasi esentiali fiind foarte importanti pentru sanatatea ta. Intregul tau organism va functiona mai bine, odata ce vei include cat mai des aceste ingrediente in viata ta.

Desigur, este indicat sa renunti la fast-food, mancare procesata, sucuri carbogazoase, etc. Si suntem siguri ca stii foarte bine care sunt acele alimente nocive, care te fac sa te ingrasi. De asemenea, renunta la zahar, carbohidrati cu indice glicemic ridicat si grasimi saturate.

INTERZIS:

– fainoase ( ne referim aici la produsele realizate din faina alba)
– zahar alb

Poti tine dieta pentru 3 zile, varianta scurta sau, varianta mai lunga de 28 de zile. Este clar ca vei avea parte de un detox intens.

 

Exemplu meniu – dieta Perricone

Mic dejun: cereale integrale cu afine si lapte vegetal, poti adauga o banana
Pranz: supa crema de legume si salata verde cu ton si porumb ( sau somon la gratar cu salata verde si otet balsamic)
Cina: salata de fructe sau smoothie ( banane, kiwi si afine, o bunatate!) sau o mana de caju, migdale etc, alaturi de 100 grame de capsuni, cirese

Dieta Perricone – nu uita de miscare!

In afara de meniul prezentat mai sus, pe care il poti varia, trebuie sa faci cel putin 20 de minute de sport, zilnic. Fie ca faci exercitii cardio, fitness sau alergari usoare, ramane la latitudinea ta. Dar nu neglija acest aspect important, daca vrei sa slabesti.

Vei vedea ca procesul de imbatranire va fi atenuat, iar tu vei arata mai bine ca oricand. Afinele, pe care iti recomandam sa le consumi cat mai des, te vor ajuta mult. Nu uita sa consumi fructe si legume din belsug, alaturi de apa plata cu ph mai mare de 8.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *