Un nou trend: cartile de colorat pentru adulti!

Cu siguranta si tu ai observat ca, in ultima vreme, cartile de colorat pentru adulti sunt pe val, iar multi dintre noi au inceput sa se relaxeze prin aceasta minunata tehnica.

Desigur ca scepticii vor rade, considerand acest obicei ca fiind unul pueril, de care doar cei mici ar trebui sa se bucure. Sa fie oare asa? Nici pe departe, iar psihologii confirma beneficiile pe care le poate avea coloratul, in randul adultilor.

Asa ca, astazi ne-am propus sa iti prezentam o tehnica de relaxare mai putin obisnuita, dar care se bucura de un succes nebun, in special in afara. Dar a venit si randul romanilor, iar cartile de colorat pentru adulti se bucura de notorietate si in tara noastra.

Iar asta nu este tot. Aceste carti au inceput sa se vanda tot mai bine, in intreaga lume. Si nici nu este de mirare. In societatea plina de griji si stres in care traim, era nevoie de un obicei inocent, care sa ne aduca liniste in suflet. Si un strop de bucurie.

Un studiu realizat de americani, la universitatea Drexel din Philadelphia arata ca terapia prin arta are efecte benefice in special asupra bolnavilor. Chiar si bolnavii de cancer au raspuns foarte bine la acest gen de terapii, prin desen si pictura, a declarat terapeutul Joke Bradt, de la universitatea mai sus mentionata.

Cartile de colorat pentru adulti – amelioreaza depresia si anxietatea?

 

Raspunsul este, fara doar si poate, unul afirmativ. Cercetatorii au observat ca aceste terapii artistice ii ajuta bolnavi, in special cand vorbim de colorat. Avand in vedere ca nu este nevoie de un foarte mare talent pentru a face acest lucru, bolnavii se simt in largul lor atunci cand coloreaza. Si chiar pare ca starea lor de spirit este una mult mai buna, a mai declarat Joke Bradt.

Iar daca are efect asupra pacientilor, de ce nu am folosi aceasta tehnica si in viata de zi cu zi? Stresul este un factor decisiv atunci cand vine vorba de boli, asa ca un obicei care sa ne elibereze de griji este mai mult decat binevenit.

Alti cercetatori au declarat ca acest obicei are si alte efecte pozitive. De exemplu, cartile de colorat pentru adulti ii pot ajuta acestia sa se concentreze mai bine. Atunci cand coloram, ne focusam asupra acestui lucru, trebuie sa fii atent sa nu depasesti anumite linii, etc. Asa ca oamenii care au acest hobby isi dezvolta capacitatile de concetrare si atentie.

Neuropsiholog Stan Rodski, realizatorul unei serii de carti de colorat destinate adultilor, a declarat ca acest obicei ajuta mintea sa se relaxeze. Efectele obtinute sunt similare cu cele conferite de o meditatie, de exemplu. Uimitor, nu-i asa? Astfel, cei care nu au astfel de inclinatii spirituale, dar vor sa se elibereze de stres, ar face bine sa puna mainile pe cartile de colorat pentru adulti.

De ce coloratul are efecte similare cu meditatia? Pentru ca in acel moment mintea se detaseaza de griji si se focuseaza pe momentul prezent, a mai declarat Rodski.

Cartile de colorat pentru adulti – imbunatatesc chiar si sanatatea cardiaca?!

 

Raspunsul este din nou, da. Stan Rodski a observat in studiile sale ca pacientii care au avut acest obicei au inceput sa prezinte o imbunatatire a ritmului cardiac, ba chiar si a undelor cerebrale. Acesta sustine ca atunci cand oamenii se concentreaza asupra actiunii de a colora, gandurile si grijile sunt inlocuite cu aceasta activitate. De unde si efectele pozitive ale acestei terapii nonconformiste.

Daca ti-am trezit interesul, mai avem si alte vesti bune. Cartile de colorat pentru adulti se pot gasi si in Romania, si chiar ai de unde alege. Desigur, oricand poti gasi pe internet si printa anumite schite sau mandale, care pot fi colorate.

Daca ai ajuns pana aici, probabil ca ti-am trezit interesul, asa ca nu mai pierde vremea si apuca-te de colorat. S-ar putea sa fii uimita de efectele pozitive pe care le va avea aceasta activitate asupra vietii tale.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *